Понякога желанието да хапнем нещо сладко, солено или мазно е

...
Понякога желанието да хапнем нещо сладко, солено или мазно е
Коментари Харесай

Защо изпитвате неудържим глад към определени храни

Понякога желанието да хапнем нещо сладко, солено или мазно е просто чревоугодничество и демонстрация на добър вкус. Когато сме на режим за надзор на тежестта или е значимо да се храним здравословно и да ограничим избрани храни предвид на съответни болести, гладът към тях е нежелан и затруднява или проваля диетата ни. Възможно ли е да направляваме желанието да изядем огромен шоколад? Разбира се. Чрез апетита към избрани храни тялото ни в действителност желае да ни каже какво не му доближава – нормално витамини и минерали. Добавяйки ги към ежедневното си меню, ще успеем да сменяем тортата и баницата с потребни храни. Какво тъкмо ни алармира желанието да похапнем избраната нездравословна храна?

Гладът за сладко алармира за:
 Ето за какво НИКОГА не би трябвало да не залъгвате глада си Ето за какво НИКОГА не би трябвало да не залъгвате глада си
Защо е рисково да залъгваме глада си, похапвайки дребни неща сред главните хранения? На този въпрос отговори диетологът и психотерапев...

-  Недостатъчен банкет на въглехидрати. Стремете се диетата ви да е уравновесена и да поемате задоволително количество потребни въглехидрати. В противоположен случай тялото ще съумее да ви накара да ги приемете от торти и други калорийни бомби, нездравословни за фигурата и здравето.

-  Недостатъчен сън. Ако редовно не си доспивате, тялото ви ще има потребност от повече сила и ще ви тласка към сладки въглехидратни храни, с цел да си я набави. Стремете се да спите най-малко 7-8 часа пълноценно през  нощта.

-  Липса на хром в организма. Ако тялото ви е лишено от минерала или той е липсващ, гладът за сладко е неукротим. Старайте се да консумирате храни, богати на хром, или попълнете дефицитите с хранителна добавка с хром.

Гладът за кисело алармира за:

-  Авитаминоза. Преразгледайте дневното си меню и се постарайте да осигурите на тялото си великодушни дози витамини.
 Искате нещо сладко, солено или кофеин? Ето какво ви споделя тялото! Искате нещо сладко, солено или кофеин? Ето какво ви споделя тялото!
Типичната обстановка. Лежите си на дивана след дълъг ден, гледате обичания си сериал и внезапно ви се прииска да хапнете нещо. Опитвате се...

-  Грип или друга зараза. Тя пробужда желанието за кисели храни. Ако ви се ядат неистово лимони, помислете дали не се чувствате заболели и се погрижете за здравето си.

-  Възможност да страдате от болест на Адисон. При нея има проблем с действието на надбъбречните жлези и незадоволително обособяване на хормони от тях.

-  Обилно изпотяване. Ако упражнявате интензивно или работите в гореща среда и се изпотявате непрестанно, тялото ви губи доста соли и се пробва да ги компенсира, тласкайки ви към солени храни. И въпреки всичко – деликатно със солта. В огромни количества тя е нездравословна за здравето и приемът е значим единствено когато сте изгубили доста соли.

Гладът за мазно алармира за:
 Как да се храним през лятото, с цел да избегнем отичане на корема? Как да се храним през лятото, с цел да избегнем отичане на корема?
Лятната диета изобилства от пресни плодове и зеленчуци и това в композиция с високата температура подготвя към отичане и дискомфо...

-  Недостиг на Омега 3-6-9. Помислете доставяте ли на тялото си задоволително потребни мазнини от риба, маслини, зехтин, ядки, авокадо. Ако те не са измежду обичаните ви храни, които постоянно поставяте на масата, в организма ви липсват ненаситените мазнини и това ви принуждава да мечтаете за нещо мазно, пържено и нездравословно. Преразгледайте менюто си и попълнете неналичията, с цел да контролирате глада си към мазно.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР