Понякога е по-лесно да убедиш шефа, отколкото да накараш детето

...
Понякога е по-лесно да убедиш шефа, отколкото да накараш детето
Коментари Харесай

Инатливите деца стават по-успешни и богати възрастни

Понякога е по-лесно да убедиш шефа, в сравнение с да накараш детето си да направи нещо. Дори в учебно заведение да се оплакват от ината му обаче, това не е чак такава причина за терзание – таман противоположното.

Изследвания в региона предизвикват родителите да одобряват упорития темперамент на децата си, вместо да се пробват да го трансформират. След четири десетилетия наблюдаване учените откриват, че когато пораснат, инатливите деца се трансформират в решителни възрастни .

Резултатите от изследване, което наблюдава 700 деца от 12-годишни до навършването на 52, сочат, че тези от тях, проявяващи дебелоглав като по-малки, се оказват по-амбициозни от станалите и получават по-големи заплати спрямо по-пасивните като деца.

Учените настояват още, че нетърпеливите и непокорен настроени малчугани са по-целенасочени и се радват на повече достижения . Забелязва се също по какъв начин някои възрастни с сполучливи кариери са се противопоставяли на правила като дребни.

Макар инатът да е предизвикателство за родителите, той е симптом, че като възрастни децата ще се борят доста повече с проблемите, намирайки позволения по-ефективно .

Затова не се отчайвайте ненужно идващия път, когато детето се заинати – успокоете се с обстоятелството, че даже да то краткотрайно да вгорчава вашия живот, неговият ще бъде прекрасен.

Вижте тук по какъв начин да постигнете помирение с детския дебелоглав >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР