Понякога е по-добре да посегнем първо към природата, отколкото към

...
Понякога е по-добре да посегнем първо към природата, отколкото към
Коментари Харесай

Лесно и полезно: как да си направим натурални кремове за лице у дома

Понякога е по-добре да посегнем първо към природата, в сравнение с към купешките артикули. Така да вземем за пример напълно умерено можете да тествате да си извършите крем за лице вкъщи с натурални съставки.

Днес ви предлагаме няколко предписания, които може да се харесат изключително доста на дамите, привърженички на натуралната козметика, без парабени , оцветители, ароматизатори и така нататък

За изработката на домашната козметика се употребяват три съществени съставки: лоен, воден и свързващ емулгатор.

В началото евентуално ще ви е мъчно да постигнете добра консистенция. Ако първите ви кремове станат " на зърна ", загрейте още веднъж сместа и прибавете още малко масло или емулгатор. Не се плашете от външния им тип, а се наслаждавайте на саморъчно приготвените естествени артикули , които нанасяте върху кожата си.

Обикновена рецепта
*15 г
*10 г пчелен восък
*100 мл масло от
*40 мл дестилирана вода

Какаовото масло, восъкът и маслото от жожоба се загряват до към 60 градуса на водна баня. При тази температура всички съставки се разтварят добре и се разбъркват. След това се прибавя затоплената вода лъжичка по лъжичка. Разбърквайте непрекъснато и прибавяйте идната лъжичка вода, едвам когато предходната се е разтворила изцяло.

Щом постигнете мечтаната плътност, спрете водата. Количеството, обещано в рецептата е единствено оринтировъчно. Само вие знаете какво предпочитате – гъст крем или по-рядък лосион. А може и да не прибавяте вода въобще. Дестилираната вода може да се замести с розова вода , вода от лайка, запарки от разнообразни билки. 

Продължете да бъркате крема, до момента в който се охлади. Обикновено този развой трае 10 минути. Готовият артикул се прибира в хладилника едвам когато е изцяло изстинал. Това е методът за изработката на домакински крем, а по-долу ще ви изброим другите артикули, с които да забъркате емулсия според вида на вашата кожа.

А ето ги и другите натурални предписания, с които да поглезите лицето си този уикенд:
 Поглези кожата си с тези натурални кремове за лице  Поглези кожата си с тези натурални кремове за лице  Поглези кожата си с тези натурални кремове за лице  Поглези кожата си с тези натурални кремове за лице
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР