Понякога е нелошо да имаме външен човек, който да изкара

...
Понякога е нелошо да имаме външен човек, който да изкара
Коментари Харесай

Явор Гечев: Фонд „Земеделие“ може да „забие“ като претоварен компютър



„ Понякога е нелошо да имаме външен човек, който да изкара малко самите специалисти от обувките . Това от време на време е потребно. Новият шеф на фонда (Фонд „ Земеделие “ - бел. ред.) е извънредно добър финансов специалист. “ Това сподели в изявление за БНР заместник-министърът на земеделието Явор Гечев, който в предишното е бил чиновник на този фонд.
Понякога е доста потребно една система да бъде разтърсена , в това число с друго мнение, счита Гечев.

По думите на Явор Гечев във Фонд „ Земеделие “ са насъбрани „ ужасяващо доста неща “ . Не може един план да е с три години забавяне, даде образец той.

„ Когато нещо е задръстено, тежко задръстено, когато чакате и търсите връзки с цел да ви подпишат анекс за удължаването на даден контракт, това е чудесна хранителна среда за корупционни практики . “

Гечев уточни и различен образец – плановете на локалните инициативни групи (т.нар. МИГ-ове) сред общини, бизнес и неправителствени организации също „ не са пипани три години “.

В ход е вътрешна оптимизация на работата във Фонда, разясни Явор Гечев.

Ако преди идния банкет по ограничения 4.1 и 4.2 за европейското финансиране на вложения в селското стопанство, където се чакат няколко хиляди плана, не се изчистят заварените забавяния във Фонда, то Държавна фирма „ Земеделие “ „ в един миг ще „ забие “, безусловно, както забива един компютър, когато е претрупан , акцентира Явор Гечев.

„ Това, което си вършим сметки и оптимизация, до Нова година би трябвало да се почисти всичко. “

Няма опасности от загуба на пари по Програмата за развиване на селските региони, увери още Гечев.

„ Не всеки аграрни производител е лъжец. Ако 10 или 5% са се пробвали по някакъв метод да вземат спомагателни средства, то тези хора би трябвало системата да ги хване, само че без да пречи на естествените аграрни производители “, разяснява Явор Гечев.

В момента още веднъж се преглежда нормативната уредба във връзка с разнообразни контроли, посочи той.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР