Понижете кръвното си налягане бързо без лекарства! Хипертонията е често

...
Понижете кръвното си налягане бързо без лекарства! Хипертонията е често
Коментари Харесай

Понижете кръвното си налягане бързо без лекарства!

Понижете кръвното си налягане бързо без медикаменти!

Хипертонията е постоянно срещано сърдечно-съдово заболяване и постоянно се появява без никакви признаци, само че може да докара до съществени здравословни проблеми като болежка, крампи на краката, бодърствуване, замаяност, необикновени сърдечни ритми и даже гибел.

Хипертонията се появява, когато кръвното налягане на човек надвишава 140/90 mm Hg. Може да се лекува естествено или с лекарства, само че последните постоянно са съпроводени от странични резултати.

Въпреки това, за всички тези, които не желаят да пият медикаменти през целия си живот, има няколко естествени решения на казуса за бързо намаление на кръвното налягане.

Метод 1: Ябълков оцет и сода за самун
Смесете една супена лъжица ябълков оцет с 1/8 чаена лъжичка сода и малко вода. Пийте сместа по два пъти дневно. Ябълковият оцет има високо наличие на калций, калий, магнезий и други хранителни субстанции, които пазят стените на артериите. Содата за самун контролира кръвното налягане и pH на тялото.

Метод 2: Банани
Бананите съдържат огромни количества калий, който контролира равнищата на натрия и възстановява кръвното налягане. Трябва да консумирате по 2 банана на ден, с цел да поддържате оптимално здраве.

Метод 3: Лимонов сок
Изстискайте лимон в чаша вода и го пийте всекидневно на празен корем преди закуска. Лимоните хидратират тялото, отпускат кръвоносните съдове, защищават стените на кръвоносните съдове и обезпечават високо равнище на голям брой витамини и калий, който е натурален натриев реактор.

Метод 4: Чесън
Чесънът е една от най-здравословните храни на планетата и дейно контролира холестерола и кръвното налягане.

Той съдържа серни съединения като диалил дисулфид, диалил трисулфид и алицин, които естествено подтикват производството на азотен оксид. Трябва да се употребяват по 2 скилидки недопечен чесън на ден.

Ето някои спомагателни съвета, които ще ви оказват помощ да контролирате кръвното си налягане: яжте здравословни храни, постоянно тренирайте, избягвайте алкохола и цигарите, ограничете кофеина, избягвайте солта.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР