Понижаването на кръвното налягане се счита за невъзможно, ако не

...
Понижаването на кръвното налягане се счита за невъзможно, ако не
Коментари Харесай

Медици от Харвард посочиха метод за ефикасно понижаване на кръвното налягане

Понижаването на кръвното налягане се смята за невероятно, в случай че не употребяваме обичайни лекарства. Истината е обаче, че има и редица естествени артикули, които могат да ни оказват помощ да държим тези стойности в норма. Медици от Харвард откриха следващия артикул, който може да ни помогне в битката с високото кръвно налягане, освен това напълно елементарно и бързо.

За да се намали кръвното налягане, има няколко метода, с изключение на медикаментите. Добър резултат имат вярното хранене и физически извършения, пишат от zdrave.to. Според медици от Harvard Health диета, богата на калий, понижава кръвното налягане, неутрализирайки негативните резултати на солта, която задържа течности в организма. Калият отстранява непотребната вода от бъбреците, възстановявайки натриевия баланс.

Един от най-хубавите източници на калий е кокосовата вода. Тя съдържа 600 мг микроелементи в 240 мл и може доста да понижи систолното кръвно налягане. Специалистите напомнят, че постоянните извършения оказват помощ за подсилване на сърдечния мускул, който може да изпомпва повече кръв с по-малко старания. По-рано беше обявено, че проблемите с налягането могат да свидетелстват за съществуващо към този момент заболяване. Например за висок холестерол, диабет, болести на щитовидната жлеза, бъбречни болести.

Освен всичко друго, рискът от развиване на хипертония е обвързван с метода на живот. Това са неприятните привички (тютюнопушене, алкохол), прекомерно солени храни, липса на физическа интензивност и други фактори. Хипертонията през днешния ден визира 20-30% от възрастното население на планетата, а с възрастта процентът на болесттите се усилва. Според лекарите, след 30-годишна възраст тя към този момент се среща при всеки втори човек. Лекарите акцентират, че непрекъснатата хипертония, даже и да е незначителна, постепенно, само че несъмнено нарушава работата на съвсем всички системи на тялото.

Свойствата на кръвоносните съдове се трансформират и, затова, страда кръвоснабдяването на всички органи. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР