Консервиран лимон е нещо, което повечето хора рядко използват и

...
Консервиран лимон е нещо, което повечето хора рядко използват и
Коментари Харесай

Консервиран лимон? Ясни са ползите от него

Консервиран лимон е нещо, което множеството хора рядко употребяват и не се сещат за него. Но се оказва, че в тази забавна рецепта има толкоз потребни субстанции, че могат да ни излекуват от куп заболявания.

Като цяло … има доста изгоди от лимоните, пишат от zdrave.to. Но има метод да увеличим в допълнение позитивното им влияние върху нас. И всичко с помощта на индийската рецепта, която се употребява даже в Северна Африка. Какво е това?

Става въпрос за ферментирали лимони. Благодарение на ферментацията и солта, лимонът има още повече ензими, витамини и минерали, което го прави три пъти по-полезен и ефикасен. Но какво е лимонена ферментация? За да се задейства този развой, би трябвало да се подхващат няколко стъпки.

Първо, би трябвало да вземете задоволително огромен стъклен съд, с цел да поставите лимоните там. Измийте го и го оставете да изсъхне.
Вземете 4-5 лимона (за предпочитане био производство), измийте ги щедро във вода с прибавяне на сода за пиянство.
Направете по два разреза на всеки лимон и ги залейте със сол. Сега би трябвало деликатно да уплътните солта, тъй че да е в контакт с пулпата.

Сега вземаме стъкления си съд, поръсваме шепа сол на дъното и започваме да слагаме лимоните си, като ги стискаме дружно. Важно е да излеете повече сол сред пластовете. Така, съда се затваря и оставя лимоните да престоят 3 дни не на слънце, а на изсъхнало, добре проветриво място, предпазено от директни източници на светлина. След три дни можете да употребявате лимона по ваш усет.

Подходящ е както за готвене, по този начин и за ароматизиране на чай и разнообразни питиета. Можете да ги консумирате както желаете.Те са положителни за овкусяване на зеленчуци, с помощта на кисело-соления си усет.

Той се крие във високото наличие на витамини и хранителни субстанции, които ще оказват помощ постоянно да сте във форма. По този метод ще се грижите за червата и стомаха си. В края на краищата храносмилателните проблеми и киселините могат да скапват целия ни ден. Освен това, с помощта на съществуването на антиоксиданти и въздействието на солта като подобрител, можете да извършите кожата си сияйна, гладка и кадифена, почистена от себум и разтегливост. Така ще изглеждате по-млади и по-спокойни.

Към всичко останало лимонът е отличен хемостатик и дезинфектант, който също така намалява равнищата на кръвната захар. Очевидно това е ефикасен антибактериален, антисептик. Лимоните със сол добре намаляват кръвното налягане, потребни са за унищожаване на брадавици и мазоли, за лекуване на възпалени венци, артрит и ревматизъм, разширени вени, настинки и грип …

През лятото е по-добре да употребявате тези лимони с парещ чай, което ще помогне за облекчение на дихателните пътища. Просто извадете лимона от консервата, изплакнете непотребната сол и го нарежете на дребни късчета. Тази публикация по никакъв метод не замества връзката сред доктор и пациент. Тя има осведомителен темперамент и не е предопределен като управление за самолечение и диагноза.

Предложенията и общите рекомендации са ориентирани само към поощряване на нови и по-ефективни хранителни привички. И не забравяйте да водите здравословен и деен метод на живот! Патологиите и някои физиологични положения изискват директната интервенция на експерт в съдействие с лекуващия доктор.

Винаги е целесъобразно да се консултирате с доктор, преди да се впуснете в обилни промени в ежедневните привички. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР