Хванат след барикада, катастрофа и 3 години укриване от присъда

...
Хванат след барикада, катастрофа и 3 години укриване от присъда
Коментари Харесай

Избягалият след отпуска бандит 3 години се крил да не влезе в затвора

Хванат след укрепление, злополука и 3 години укриване от присъда за дрога. Това е историята на Петър Колев, който не се върна в пандиза от отпуска по болест, стреля по шурей си и възпламени жилището на сестра си. Мъжът е бил пуснат от прокуратурата да се лекува през септември, само че не се върнал. 

Колев завзе заглавията по всички неверни аргументи предходната година.  Историята му с проблемите със закона стартира през 2015-а. Тогава е наказан условно за владеене на кокаин. Това обаче не го спряло, в заведение през същата година почнал да хулиганства - псувал и обиждал посетителите. Заканил се и с ликвидиране на клиентка на бара. На 14 април 2020 година получил 2 години затвор за двете закононарушения. Към тях съдът добавил и година и половина от условното наказване за владеене на дрога.

Вместо да влезе зад решетките, Колев измислил скица по какъв начин да се скрие. Изнесъл се от вкъщи си и предиздвикал майка си да му наеме апартамент. За да не се разбере, че точно той го употребява, мъжът пращал дамата да заплаща наема. 

От полицията търсили неведнъж Колев, само че откакто не могли да го намерят, на 16 февруари 2021 година била издадена европейска заповед за арест, а мъжът бил пуснат за търсене и в Интерпол. Още с постановяването на присъдата му била наложена и мярка “забрана да напуща страната ”.

До откриването му се стига инцидентно. На 23 април м.г. към 22 часа Колев карал беемвето си, само че в тунела за кв. “Люлин ” не подал мигач. Близо до него се движела патрулка, от която го видели. Подали му сигнал да спре, само че той натиснал газта. Карал в посока кв. “Борово ”.

Там блъснал таксиметров автомобил, в който се качвал пешеходец. Мъжът потърпевш съществено, амптутираха му крайници. 

Колев избягал от злополуката, а полицията почнала следствие. Така стигнали до мъжа, който е вписан в документа за механически обзор на автомобила. Той бил арестуван за 24 часа и разпитан. Казал, че не е карал колата, а зад кормилото на беемвето бил вуйчо му Петър Колев.

Полицията бързо схванала, че той е търсен за влизане в пандиза. Криминалистите научили и че е въоръжен. Затова решили да го задържат в дома му, защото на улицата можело да има заплаха за хората. Така на 27 април 2023 година вечерта в блока на мъжа в кв. “Люлин ” отишли криминалисти, барети и психолози. Колев държал револвер в ръка, споделил, че ще се самоубие. След двучасова сказка с психолозите се предал, без да има потърпевши.

Оказало се, че държи два револвера “Глок ”. Единият бил противозаконен, а другият - регистриран на името на различен човек. Затова Колев бе упрекнат за владеене на нелегално оръжие и рискува от 2 до 8 години затвор. До 36 месеца може да лежи поради отхвърли си да спре на полицейската стоппалка. От 5 до 20 години пък го грозят, тъй като е направил тежка злополука и е избягал.

Веднага го вкараха в пандиза по присъдата си за дрога, безчинство и закана за ликвидиране. Делата за другите закононарушения са висящи. Към тях в този момент ще се прибавят и следствията за палежа и стрелбата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР