Понеделник сутрин. Няколко часа, след като жертва на отвличане благополучно

...
Понеделник сутрин. Няколко часа, след като жертва на отвличане благополучно
Коментари Харесай

Когато медиите насилват

Понеделник заран. Няколко часа, откакто жертва на похищение наред се връща у дома, войска от кореспонденти е обсадила дома му. И чака – за детайлности и с цел да бъде съответната медия " първа ".
Коментар на редактора
Такива картини ме карат свиреп да се срамя от специалността и да се запитвам в последна сметка дали репортерите, виновните им редактори и програмните им шефове се гордеят, откакто бащата на жертвата споделя едвам-едвам малко детайлности, с цел да задоволи безконечния медиен апетит на " всички гледни точки ". Или не им стигна - трябваше да каже Тони Златков дали синът му се е прибрал с всичките си пръсти по ръцете и краката или са му изрязали единствено ноктите, дали ще има потребност от шапка за зимата да му топли ушите или този разход на фамилията е икономисан и дали пък въпреки всичко някой не му е бръкнал най-малко в окото, в случай че не го е извадил?! Най-добре щеше да е фотоси и видео да покаже, измежду хор от ахкания и охкания...
Много ни е сеирът, дами и господа. Особено доста е щом стане въпрос за принуждение. Страшно харесваме насилието – с множеството кръв идва множеството драма и множеството рейтинг (трафик). Защото насилието, когато не се случва на нас, е извънредно привлекателна тематика.
Ключовото, обаче, е " когато не се случва на нас! " Медиите са длъжни да помислят за страданието на жертвата и да не минават границата, оттатък която могат да навредят непоправимо, криейки се зад мантията на публичния интерес, до момента в който гонят рейтинг. А феновете, читателите и слушателите би трябвало да санкционират медии, които прекаляват, като просто не им обръщат внимание и ги удрят тъкмо там, където най-вече ги боли - по рейтинга. Защото не се знае дали на следващия ден няма някоя драма да засегне тъкмо този, който през днешния ден " храни " или " се храни " с следващата персонална драма, трансформирала се в тежък престъпен случай. И тогава да забележим по какъв начин би се чувствал, в случай че би трябвало той да е храната, която задоволява " глада на обществото ".
А в случай че някой се оправдае, че нарасналият медиен интерес е поради платения откуп и съответната липса на арест на похитителите, бих го попитал за какво не провежда блокада на дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и не заставам там, до момента в който не отговори по какъв начин по този начин се развиха нещата?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР