Понеделник, 29 октомври Зам.-главният прокурор Гешев съобщи, че за търговията с

...
Понеделник, 29 октомври
Зам.-главният прокурор Гешев съобщи, че за търговията с
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

 Понеделник, 29 октомври

Зам.-главният прокурор Гешев заяви, че за търговията с български паспорти са арестувани 20 души, измежду които ръководителят на ДАБЧ Петър Харалампиев, заместникът му Димитър Владимиров и гл. секретар Красимир Томов. ОПГ-то раздавало против 5000 евро подправени документи за поданство на македонци, украинци, молдовци, албанци, косовари.
ДАБЧ, както е известно, от години се арендува от Вътрешна македонска революционна организация! Те предложиха Петър Харалампиев за шеф лани. Но както стана във кино лентата „ Топло “, в случай че помните, войводата сподели: „ Жертвай го! “ И Вътрешна македонска революционна организация откри, че не бил член на нито една от партиите в обединението Оперативна програма.
За тези арести имаме единствено един въпрос – за какво чак в този момент? Търговията с българско поданство е социална загадка от години. През 2013 година прокуратурата ревизира 810 инцидентно определени преписки, по които е издадено уверение за български генезис. В 717 от тях (88.5%) българският генезис на претендентите не беше подсилен с никакви документи. Значи е подсилен с пари.
През 2015 година БГНЕС писа: „ Не е загадка, че съществува паспортната мафия с десетки хиляди лв. дневен оборот. Известно е, че един от офисите за сходна активност е в централата на Вътрешна македонска революционна организация. ”
Тогава допуснахме, че Каракачанов ще съди БГНЕС за клюка. Но доста забавно, той не ги съди. Значи? Именно.
При това тази загадка стана известна и в Европа. През март " Нувел обсерватьор " разгласява публикация под заглавие: „ Как България фабрикува подправени и рискови европейци “. В нея се споделяше, че някои от получилите европаспорт били свързани с терористични мрежи. В далаверата взели участие минимум двама националисти -един министър и един вицепремиер.
Ден му е на Гешев. Съобщава, че Николай Банев и брачната половинка му Евгения са задържани в Ница. Обвинени са за данъчни, длъжностни и документни закононарушения и за пране на пари. Гешев изясни, че става дума за източването на приватизирания от Банев цех " Полимери ": “От 1800 служащи, вика, които са 1800 фамилии, сега се изхранват нула фамилии. "
Ще си призная почтено – кеф ми е, че на тези парвенюта им майбах-а мамата, както нагледно се изрази госпожа Крокодилова. И никак не ми дреме дали ще ме обвините в чисто българското възприятие на ненавист към съумелите хора. Върху вулгарния триумф на тези тъкмо ми иде да повърна!
Всъщност, то не е чисто българско. Ницше го назовава “ресантиман ” – завистта на не съумелия към съумелия. Специфично българското е, че у нас и съумял на съумял завижда, да не приказваме пък за не съумял на не съумял. Българската злоба не я хващат научните категории.
Не знам какво ненавижда българинът, само че знам, че аз ненавиждам не триумфа, а арогантността на триумфа по тези ширини. Мразя нахалството на истаблишмънта във всичките му измерения! „ Ти знаеш ли кой съм аз? ” – това ненавиждам! И мисля, че и множеството българи това ненавиждат.
Разбра се, този арест също е безпределно просрочен. Баневи от десетилетия оглозгват всичко, до което се докопат. Десетки, дори стотици предприятия унищожиха, хиляди хора оставиха без работа.

Баневи ги ожени Борисов през 2006 година, когато беше кмет. Кумуваха им Барбукови, други измислени герои на сбъркания ни преход. Тогава младоженците подариха на кумовете „ едно ферари в цвят червен “…
Между другото узнавам, че по данни на Национален статистически институт към 31.12.2017 година популацията в градовете на България е било 5 181 755, от които 2 494 068 мъже и 2 687 687 дами. Селяните ни са останали няма и 2 млн. Урбанизираме се, няма подозрение. Урбанизираме се и се профанираме също така…
Вторник, 30 октомври
Данни от разбор на Евростат за междинната дълготрайност на живота (СПЖ) по райони в Европейски Съюз през 2016 година демонстрират, че три български района са отпред в обратна посока: Северозападен, където СПЖ е 73.3 година, в Югозападен -74.4 година и в Северен Централен - 74.4 година За страната СПЖ през 2016 година е била 74.9 година, което ни слага още веднъж на дъното в Европейски Съюз, където СПЖ е била 81 година Според Евроспад, пардон, Евростат, излиза, че живеем 6.1 година по-малко от европейците! Но за сметка на това пък по какъв начин живеем само… Така живеем, че никак не ни е жалост, като свърши. Особено пък тези в Северозапада. Те живеят напряко напук и на биологичните, и на всевъзможни други закони.
СПЖ у нас е най-ниска даже и в съпоставяне със прилежащите балкански страни. В Гърция живеят приблизително до 81.5 година, в Турция – 78.1 г… Даже и албанците живеят по-дълго от нас - 78.5 година
Наскоро Красен Станчев писа, че през 1960 година СПЖ е била 69,2 години. След 1960 постепенно се увеличавала, с цел да доближи през 1986 година до 71,7 година, най-високата за интервала до 1989 година От 1987 до 1997 СПЖ спада до нивото на 1963 година (69,3 г.) И от 1997 година до 2017 година непрестанно се усилва, с цел да стигне през 2016 година до 74.9 година
На последните десетина години, разяснява Красен, изискуем 4/5 от подобрението за последните 50 години.
Тези последни 10 години пък ги изискуем на господин Борисов!
А в този момент, де?!
Пенсиите, евентуално ви интересува къде се живее най-дълго? Петте „ най-дълголетни “ района се намират в Испания, Италия и Франция. Който се интересува, да ми написа на персонални да му кажа в кои тъкмо райони на тези страни вероятно да мигрира.
В изявление пред уеб страницата на Малария Велева Каракачанов вика: „ Нито една стотинка не е влезнала във Вътрешна македонска революционна организация от паспорти… И в случай че някой потвърди противното, подготвен съм незабавно да напусна поста, да се откажа от политиката и да се гръмна на площада в София! “
Обърнете внимание! Той се кълне, че нито стотинка не е влезнала в касата на Вътрешна македонска революционна организация! Което е изцяло допустимо. С един байпас се заобикаля касата на партията и парите отиват напряко в водача. И тогава той може да се закълне с чиста съвест, а даже и със своята, че в касата на партията не е влезнала стотинка!
Много са смели тези патриоти! Как си рискуват живота с мотив и без мотив! Когато тричленката на Върховен административен съд анулира измененията в Плана за Национален парк „ Пирин “, Валери Симеонов сподели, че, в случай че страната не апелира, " Ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя. "
Релса?! От както го е споделил, все мисля. И на най-кухата кратуна един огромен камък ѝ стига. Защо Валери ще си закача релса?
Господи, доста Ви апелирам (и троицата), като пристигна времето, не ми вземайте първо акъла! Не желая да ме запомнят като сенилно старче!
Георги Марков ни приканва да лапаме патките метафорично казано. Всъщност, не се заклевам, че е метафорично. Ето откъс, сами преценете: " Аз виждам бъдещето в Централна Европа. Орбан споделя по този начин: оставаме християнска страна, етнически хомогенна, с нашите мъже и дами ще се разплождаме. Затова дава 33 000 евро за трето дете… Днеска Будапеща, Прага и Краков не отстъпват нито в музиката, нито в концертите, нито в яденето на западноевропейските столици. Да, яденето е доста значимо. Затова са кацнали 13 млн. туристи до септември на " Ференц Лист ". Щото лапат гулаш, лапат патици и гъски. Никой не ги трепе, не им изнасилват децата, не им таковат приятелките. И страната е сигурна… “
Та излиза, че под вещото управление на господин Борисов и ние ще лапаме патки и гъски.
Ще лапаме, ще лапаме. Ние особено може и буквално…
Вчера събрал изключително министрите да разискват бюджета и им споделил една загадка: " Държавата не е била в никакъв случай в по-добра кондиция от в този момент. Цифрите говорят… "
И други значими работи им споделил. Че Бюджет 2019 е един от най-амбициозните от началото на прехода, че още през 2019 година Брутният вътрешен продукт ще доближи 116 милиарда, а до края на мандата ще бъде 133 милиарда
Да кажем, че цифрите, в краен случай числата, споделят тъкмо това. Но Борисов продължава да ни менти, че по-високите доходи във фиска се дължат на битка с контрабандата: „ Благодарение на по-добрата събираемост на приходните организации, Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, битката с контрабандата и олигархията имаме с 5 милиарда повече доходи в бюджета. “
Борбата с олигархията?! Кога я стартира, по кое време взе да дава плодове….
Проф. Христина Вучева: Хвалбите за огромни триумфи в битката с контрабандата не се удостоверяват от постигнатото през първите шест месеца. От акцизи към 30 юни са събрани единствено 45% от избраното в Закона за бюджета. “
Излишъкът, съгласно проф. Вучева идва от това, че има заделени големи средства за финансови разноски, които не са направени. Просто като леща. Планираш големи финансови разноски, след това ги икономисваш и ето ти остатък.
Сряда, 31 октомври
Израелският министър председател Нетаняху е на работно посещаване в България.
Знаете ли какво? Борисов и Нетаняху май си вървят напълно съществено! Много постоянно взеха да се виждат. На 5 септември Борисов беше в Израел. Два месеца по-рано още веднъж беше там. Все се намира мотив. Другото е да си помислим, че са врътнали някоя спекулация дружно.
А по какъв начин се комплиментират един друг… „ Ти, вика Нетаняху на Борисов, трансформира България във водеща страна в Европейски Съюз и света. “ На обич е, да знаете! Или на обич, или на доста пари.
Верно, че Израел е надалеч, само че въпреки всичко е Близък Изток, не е Китай!
Но, както споделих, те са си близки и не от през вчерашния ден. През 2013 година Борисов изясни: " Днес се срещнах с моя добър другар Биби Нетаняху в Израел… Много държа на тези контакти, тъй като още преди да станем министър председатели, с Нетаняху бяхме положителни другари и за наслада такива останахме и до ден-днешен. "
Малко обърква времената. Нетаняху става министър председател за сефте през 1996 година, по това време Бойко е водел живот, който не го правел доста подобаващ за сприятеляване. То настава доста по-късно, в „ чистите години ” на Борисов, когато той е кмет и посещава Израел (2007 г.) Явно евреите още тогава са били наясно кой ще ръководи България в бъдеще. Ако си спомняте, при тази аудиенция Борисов посети Стената на рева. И постави листче с желанията си. Според нас от „ Института “ (Мосад) са издирили листчето на Бойко и от него са разбрали, че това му била единствената молба към Господ. То дори не било и тъкмо молба… Просто го е уведомил.
Допускам, че освен това посещаване са се сприятелили с Биби. Въпросът е върху какво се гради тази непосредственост. Както и да го гледаме, Борисов няма персонален принос за спасяването на българските евреи. Поне засега…
Челен опит. Кола се заби в павилион на „ Лафка “ на бул. „ Мария Луиза “ в София и го поломи. По колата няма забележими провали. Всъщност, тя е на онази честна възраст, при която старите и новите рани се сливат в общата видимост на гофрирана ламарина…

Полицията допуска, че лидерът на ламарината е един от многото недоволни клиенти. Та от тук ми пристигна концепцията. Дето се вика, à la guerre comme à la guerre. Таралясници в придвижване могат да се намерят и за 200-300 лв.. През II Световна японските камикадзета по този начин са яхвали торпедата и са ги разбивали във вражеските кораби.
Просто концепция.
На среща с представители на профсъюз " Защита " за разискване на плана на алените " Визия за България " Кирил Добрев рекъл: „ Предстои ни да изминем дълъг път, с цел да бъде изменен сегашният модел на ръководство на България. “
Не знам. Викам този път да извървим този път без тях. Ако милионерите в Българска социалистическа партия ще ни водят към промяна на модела… Работата става малко като да тръгнеш след бръмбар. Нали знаете къде ще ни води? Знаете, знаете, към този момент бяхме там. Червените на два пъти ни водиха.
Четвъртък, 1 ноември
Днес, 1 ноември, Ден на будителите, парламентарната ОПГ одобри медийния закон (ЗЗДПДП), импортиран от медийния империалист Пеефски. Никой не мъцна, с цел да не се обиди дебелото момче. Страхува ги, един тип. Или ги купува. Вероятно и двете.
В. „ Сега “ оповестява разяснявайки: „ Народно събрание одобри дефинитивно медийния закон на депутата Пеевски, с който се ускорява държавната принуда по отношение на неуместните медии и се основава илюзията, че ще се противодейства на подправените вести. “
Всъщност, онуй перде Цонев си го сподели в прав текст. Опонирайки на Кютев изясни, че задачата на закона в действителност е пиар, само че не на Пеефски, а на България. Трябвало да се внуши на Брюксел, че в България се прави позитивна смяна и тя да бъде маркирана в идващия отчет.
Мижи да те лажем, Брюкселе…
То на Брюксел аслъ толкоз му би трябвало.
Между другото, Пеевски не присъстваше. Продължава да не стъпва в Народно събрание, само че си получава постоянно заплатата.
Още една медийна вест. " Стандарт " стопира да излиза.
Направих бърза рекапитулация на възприятията си. Ами не ми е тъжно. Не остаря като катедрала. Остаря като цървул, подпетен от властта. И по този начин и умря. Подгъзваше на всяка власт. Под управлението на Юлий Москов и сЛавка Базукова този вестник има сериозен принос за това през днешния ден да се срамим от специалността, която упражняваме. Благодарение на такива като сЛафка Базукова, Будакова, основният на „ Телеграф “ Васко Забраихмуфамилията и другите мекерета на Пеефски публицистиката стана знак на подкупност. Между другото, това е третият, обвързван с Пеефски вестник, който умира – „ Експрес “, „ Новинар “, „ Стандарт “. „ Монитор “ и „ Политика “ са в подготвеност да скъсат с хартията и да станат уеб сайтове. Само „ Телеграф “ щял да остане вестник. Извинете, „ вестник “. Да се готви „ Труд “.
Проф. Иван Шишманов споделя, че „ публицистиката е за високо интелигентни хора, не за помияри. ” Ама у нас не случи на хора сиромашката.
Между другото, както към този момент се похвалихме, доктор Филипов получи премията на фондация " Комунитас " „ поради неговата професионална активност в отстояването на самостоятелната публицистика “. Допускаме, че тази премия демонстрира, че нито всички публицисти са продажни, нито всички хора считат, че всички публицисти са продажни. Има вяра, че тук-таме са останали някои, които заради неприятен темперамент, неправилно образование, илюзии, артисали от първите години на демокрацията, не са се продали. Но ще ви кажа една загадка. Много публицисти са обратимо продажни. Ако се промени средата, те също ще се държат като честни хора, само че сега това би ги обрекло на безработица и зазъбица. Защото упражняването на свободата на словото се заплаща. Допустимо е свободният публицист от време на време да си ляга без да си е чистил зъбите с кибритена клечица, както споделяше Захари Стоянов, когато желае да означи, че някой е на фасул и леща…
А в миналото, доста от дълго време, публицистите, вестникарите са били първите национални будители - дядо Славейков, Ботев, Каравелов…
Ей, знаете ли през вчерашния ден за Хелоуин на какво се бях маскирал? На Johnnie Walker. По-точно единствено на Johnnie. Ходенето от един миг нататък дип не ми се отдаваше…
От презсцентъра на ГЕРБ разпратили до медиите декларация по случай Деня на будителите. Милена Дамянова я прочете в Народно събрание: „ Ще си разреша да изтъквам Ред Бредбъри, който споделя в „ 451 градуса по Фаренхайт ”: „ Днес всеки знае, прекомерно е убеден, че с него нищо няма да се случи. Другите умират, само че аз оставам! Няма никакви последици, никаква отговорност. Бедата е там, че има! ”
Напомняме, че Миленка беше зам.-министър на образованието в първото държавно управление на Борисов. Но това не ѝ попречи да прочете „ Ред Бредбъри “, както ѝ го е написал необразованият пиар. Вероятно същият, който написа Презсцентър…

Което дава мотив на FBF Петя Стефанова, да подсети на герберите други думи на Бредбъри, казани в едно изявление през 1966 г: " Има по-лоши закононарушения от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш. "
Пък различен FBF Любомир Аламанов обръща внимание на неосъзнатата подигравка в избора навръх „ 451° по Фаренхайт “, антиутопия за тоталитарното общество, където пожарникари горят книги. Което е и по този начин, и не е по този начин. От една страна Бредбъри не инцидентно е поверил унищожаването на книгите на пожарникарите. Дори релативно прогресивният пожарникар Гай Монтаг изгаря стотици книги, преди да почне да се съмнява в правотата си. Но въпреки всичко най-после се осъзнава и самичък става човек-книга. И точно той избавя „ Еклесиаст… ” Не споделям, че тоя пожарникар е като оня пожарникар, единствено показвам, че има прецеденти.
Бившата шефка на дирекция " Българско поданство " в Министерство на правосъдието Катя Матева вика по тв приемника: „ Имам доказателства, че вицепремиерът Красимир Каракачанов и партията му Вътрешна македонска революционна организация се устоят от продажбата на българско поданство. “
Доказателства?! А в този момент, де! Май ще загубим един вицепремиер. Но Сидеров сподели, че нямало нищо ужасно в това. Дали тоя, или оня с релсата…
„ Аз няма, вика волният ездач, да вляза в ролята на юрист на това ръководство, тъй като то не е моето ръководство... Аз съм сътрудник на една огромна партия, само че не съм управляващ… Ако аз бях министър-председател, нещата щяха да бъдат напълно разнообразни. “
Абсолютно е прав, нещата щяха да са разнообразни. Да пази Господ! Толкова разнообразни, че напряко нямаше да са тия неща, а едни други неща.
Петък, 2 ноември
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео вика, че Тръмп дал ясно да се разбере, че Вашингтон ще реагира на убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги. Но им били нужни още няколко седмици, с цел да съберат задоволително доказателства. Съединени американски щати, вика Помпео, не омаловажават случая, само че имат " дълбоки и дълготрайни стратегически връзки " със СА и желаят да са сигурни, че те няма да пострадат.
Изключително дълбоки. На 20 май 2017 година Тръмп подписа конвенция с краля на СА Салман, по силата на която саудитците ще купят от Съединени американски щати оръжие за $110 милиарда Сделката планува и спомагателни продажби на оръжие за Рияд за $350 милиарда през идващите 10 година
Та допускам, че в този момент Съединени американски щати ще санкционират СА доста строго. Ще ги глобяват най-малко с още $50 милиарда под формата на оръжие=

 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазис ал-Сауд, Сн. БГНЕС

Ало, пенсиите, от дълго време не съм ви почесвал, не ли? Да. Някак не попадате в новините в последно време. По-рано все се случваше да ви покажат по тв приемника. Я некой дядо гръмнал бабата след 50 години сватбен живот, я заловен некоя баба с десетина кила канабис… Ей, знаете ли оня автентичен случай, дето един гръмнал госпожата. И съдията го пита за какво я е умъртвил след 50 година брак. Па дедото рекъл: От мързел. Как от мързел? Ами а през днешния ден, а утре…
Та споделям, че човек би трябвало да е виновен. Важните работи не трябва по този начин да се протакат.
Ей, братя, Борисов заяви, че ще аплайваме за домакинство на Световното по футбол през 2030 година дружно с Румъния, Гърция и Сърбия. Което, несъмнено, вас надали ви касае. Но не сме единомислещ дали би трябвало да съжалявате или да се радвате. През 2030 година светът ще е радикално друг от този, който познавате. Според прогнозите на една американска консултантска компания тогава самоубийството щяло да стане обществено задоволително. (В момента единствено самоубийството с труд е обществено задоволително.) През 2030 година, заради пренаселването, обществото щяло да гледа с положително око на всеки, който си иде доброволно… И дълголетието щяло да се възприема като краен нарцисизъм. Голям шанс извадихте, братя, да ви се случи да живеете във време, в което всеки си живее колкото си желае. Не ли?
През 2030 година обаче съотношението сред мъжете и дамите щяло да бъде 40:60 и мъжете щели да станат обект на полово гонене. Мамка му! Даже и да доживеем до 2030 година, дори и да станем обект на гонене, дори и да бъдем стигнати…
Ей, наборчетата, нема да се предаваме! Д-р Бостанджиев вика: " Не е наложително възрастните да реализират типичен сексуален акт. " Така е, има и други способи. Казвал ли съм ви, че има и безконтактен секс? Да, индийска технология. Медитираш и… При това би трябвало да знаете, че да се медитира може и на гладно. Даже на гладно е за предпочитане.

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР