Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване

...
Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване
Коментари Харесай

След побоя над младеж в Плевен: Отстраняват няколко полицаи

Поне трима служители на реда ще бъдат отстранени от работа до привършване на производството поради случая с пребит юноша пред дискотека в Плевен . Това заяви на ексклузивен брифинг старши комисар Веселин Вътов, шеф на Областната дирекция (OД) на Министерство на вътрешните работи в Плевен. Информацията удостовери по-късно и Министерство на вътрешните работи министърът Иван Демерджиев.

Старши комисар Вътов подчерта, че следствието по случая се организира сега, вършат се разпити и се преглеждат записи от видео камери.  Установени са полицейските чиновници, намесени в спора . Това, което е известно досега, е че сбиването е зародило сред две групи младежи . В спора се намесват и петима служители на реда , минавали наоколо, които по думите на шефа на ОДМВР са се пробвали да разтърват биещите се. Униформените чиновници не са били на работа. Старши комисар Вътов акцентира, че е допустимо да има още отстранени от работа чиновници, защото все още има направени пет докладни. 

" Гарантирам, че казусът няма да бъде затулен. Министерство на вътрешните работи ще проверява в цялостен размер и елементи въпросния случай. Служителите на Министерство на вътрешните работи, както всички български жители, са равни пред закона и нищо няма да остане прикрито или скрито “, сподели още старши комисар Вътов. 

Със заповед на шефа на ОДМВР - Плевен по случая е формирана дисциплинарна инспекция , която би трябвало да завърши в четиримесечен период. Комисар Вътов бе безапелационен, че срокът ще бъде съкратен. 

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че по случая е почнала инспекция . " Разпоредил съм на шефа допустимо най-бързо да бъде приключена тази инспекция. Отстранени са чиновници. Аз ще проследявам инспекцията. Ако има потребност да се намеся - ще се намеся. Очаквам бърз и безапелационен резултат от инспекцията. Ако има чиновници, които са допъснали нарушаване, чакам да бъдат неотложно глобени ”, добави той. 

Инцидентът породи на 11 февруари сутринта към 4:00 ч. За него описа в обществените мрежи бащата на потърпевшия 19-годишен юноша. 

От Районната прокуратура в Плевен през днешния ден оповестиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в спора лица, както и чиновниците на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно произвеждане за нанесена телесна щета по хулигански подбуди. 

По делото следва проучване на запис от видео камера, разпити на очевидци, определяне на други очевидци, в това число и на италиански жители, с които 19-годишният юноша евентуално е встъпил в началото в спор, показват още от прокуратурата. В хода на следствието ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички потърпевши в сбиването, посредством които ще се откри типът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се споделя още в известието на Районната прокуратура в Плевен. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР