Поне осем души са загинали при стрелба в училище в

...
Поне осем души са загинали при стрелба в училище в
Коментари Харесай

Поне осем жертви на стрелба в училище в Санта Фе

Поне осем души са починали при пукотевица в учебно заведение в града Санта Фе в американския щат Тексас, оповестиха Ройтерс и редица малките екрани.

Възможно е обаче броят на жертвите, измежду които има възпитаници и преподаватели, да се усили до 10. Има двама души в сериозно положение след стрелбата, сподели локалният шериф.

Общо девет са ранените, само че не на всички е изяснено положението.

Вътре и към учебното заведение са били открити експлозиви. Районът е отцепен.

Заради стрелбата са арестувани двама души – и двамата са ученици на учебното заведение.Единият от тях е стрелецът, за другия се счита, че е негов съочастник. Какви са претекстовете за нападението към този момент не е ясно.

Според телевизионния канал АВС13, преди случая, който е станал при започване на образователния ден, се е задействала противопожарната тревога, поради което учениците напуснали класните стаи и тогава била открита стрелбата по тях.

Президентът на Съединени американски щати реагира на новината с пост в Туитър. " Стрелба в учебно заведение в Тексас. Предварителните данни не наподобяват добре. Бог да благослови всички ", написа той и добави, че федералните управляващи наблюдават обстановката.

Това е следващата пукотевица в серията набези в американски учебни заведения. последният случай беше през февруари в Паркланд, Флорида, когато починаха 17 младежа и още веднъж в обществото бе повдигната тематиката за стягане на контрола върху закупуването и притежаването на оръжия в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР