Поне двама ще са кандидатите за лидер на БСП. На

...
Поне двама ще са кандидатите за лидер на БСП. На
Коментари Харесай

Крум Зарков обяви официално, че тръгва срещу Нинова на конгреса

Поне двама ще са претендентите за водач на Българска социалистическа партия. На колекция на младежите в Плевен кандидатурата си против настоящия ръководител Корнелия Нинова разгласи Крум Зарков, съобщи Би Ти Ви.

На националния съвет на младежите стана ясно, че с изключение на досегашния ръководител Корнелия Нинова, ще има и нов кандидат.

„ Аз считам, че Корнелия Нинова би трябвало да остане отпред на Българска социалистическа партия, само че това в последна сметка се взема решение от всички членове на партията “, означи Борислав Гуцанов – член на Изпълнителното бюро.

Младежите в Българска социалистическа партия се оповестиха за смяна.

„ Твърдо ще бъда претендент за ръководител и срещи като тази ми дават съображение да смятам, че това е вярното решение. Евентуално преизбиране на Корнелия Нинова за ръководител е еднакво на самоубийство за Българска социалистическа партия “, счита Крум Зарков.
свързани новини17635на 08.01.2022
Преди дни пред БНР Корнелия Нинова разгласи, че обмисля да се кандидатира още веднъж. „ Вероятно ще се кандидатирам и считам, че по този начин е почтено. Ключовото тук е да има директен избор, а не смяна в устава и конгресът да избира ръководител “, съобщи тя.

Конгресът е плануван за другата събота. Той би трябвало да одобри оставката на Нинова и да насрочи директния избор.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР