Поне два руски региона, граничещи с Украйна, няма да проведат

...
Поне два руски региона, граничещи с Украйна, няма да проведат
Коментари Харесай

Защо Путин отменя паради за Деня на победата – заради сигурността или недостига на танкове?

Поне два съветски района, граничещи с Украйна, няма да проведат обичайните си военни паради, отдадени на руската победа във Втората международна война идния месец, оповестиха районните водачи. Официално анулацията се дължи на съображения за сигурност, свързани с продължаващата съветска инвазия в Украйна. Многобройни коментатори обаче допускат, че Москва изпитва все по-голям дефицит на танкове и разумно се стреми да избегне насочването на вниманието към мащаба на загубите, понесени от съветската войска.

„ Независимо дали същинската причина са проблеми със сигурността или дефицит на съоръжение, решението за анулация на тазгодишните паради по случай Деня на успеха съставлява мъчителен удар за Владимир Путин, който подсказва мрачната действителност зад оптимистичното пропагандно показване на Москва за отслабващата й инвазия в Украйна “, написа в собствен разбор Атлантическият съвет на Съединени американски щати.

Всяка година на 9 май градовете в Русия означават успеха над нацистка Германия през 1945 година с обилни паради, в които военна техника минава през централните площади, а изтребители прелитат в небето.

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, намираща се покрай Източна Украйна, съобщи в понеделник, че се анулира поради засилените „ антитерористични ограничения “, съгласно осведомителния уебсайт Kurzk-izvestia.ru. Новината пристигна, откакто предходната седмица съветската Белгородска област стана първата, канселирала шествието.

И двата района организираха паради по случай Деня на успеха през 2022 година

Ежегодните празнувания на Деня на успеха в Русия са тясно свързани персонално с Путин, означават анализторите. По време на ръководството си той слага руския опит от Втората международна война в центъра на напъните за възобновяване на съветската национална горделивост след тежкото десетилетие през 90-те години.

„ Путин трансформира обичайното съветско удостояване на руските военни старания в квазирелигиозен фетиш към успеха със лични канони, празнични дни и еретици. Самият Ден на успеха се е трансформирал в най-големия празник в годината, като разгромът на нацистка Германия е повдигнат над всички други събития и достижения като определящ миг в съветската история “, показва Атлантическият съвет.

Този фетиш към успеха от дълго време дефинира тона в съветската политика и публичен живот. Вътрешните и задграничните съперници на режима на Путин постоянно са атакувани като „ фашисти “. В продължение на години украинските управляващи са заклеймявани като „ нацисти “, а настоящето навлизане бива обсъждано като продължение на борбата против Хитлер.

Значението на Деня на успеха за националната еднаквост в Путинова Русия и тясната връзка на празника с войната в Украйна вършат тазгодишните анулира на парада изключително смущаващи. През последните месеци съветската инвазия претърпя редица неуспехи както на военния, по този начин и на дипломатическия фронт, които вършат вероятността за победа по-далечна от всеки път. Огромният брой жертви и зверства доведоха до деградация на арейския морал. А в десетки видеоклипове демонстрираха съветски бойци се оплакаха обществено от изискванията и тежките провали.

Междувременно Украйна наподобява се стабилизира от някои удари. В началото на април даже възобнови износа на електрическа енергия за прилежащите европейски страни. Няма признаци и за прекъсване на задграничната поддръжка. Напротив, Западът наподобява мобилизиран, а присъединението на Финландия към НАТО е следващ знак за консолидация.

Междувременно през март Международният углавен съд в Хага публично издаде, като разгласи за военнопрестъпник поради ролята му в всеобщото похищение на украински деца. Той надали скоро ще се яви пред трибунала, само че статутът и на открито, и вкъщи стартира да се пропуква от ден на ден.

„ Тези неподходящи условия ще създадат работата на Путин още по-трудна, до момента в който се пробва да напише вярната нота в тазгодишното си послание по случай Деня на успеха. Тъй като няма какво да чака, той евентуално ще потърси ентусиазъм от славата на предишното. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР