Поне 35 000 излязоха в Брюксел срещу мерките за ограничаване

...
Поне 35 000 излязоха в Брюксел срещу мерките за ограничаване
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Брюксел срещу новите ограничения заради COVID-19

Поне 35 000 излязоха в Брюксел против ограниченията за ограничение на COVID-19.

Част от стачкуващите нападнаха полицията с фойерверки, тя отговори със сълзотворен газ и водни оръдия.

Недоволството е основно против санитарните пропуски за достъп до публични места като питейни заведения и заведения за хранене. Белгия стегна разпоредбите за носене на маски, в това число тук-там като заведения за хранене, където към този момент се изискват ковид-пропуски.

Освен това доникъде на декември множеството белгийци би трябвало да работят от вкъщи си четири дни в седмицата. Властите възнамеряват наложителна имунизация за здравните служащи.



Много европейски държавни управления вкарват нови ограничавания с цел да спрат разпространяването на болестта. Някои страни оповестяват за рекорден дневен растеж за инфектираните.

Мерките нерядко се посрещат с демонстрации и протести. Нидерландия претърпя втора нощ на безредици, първо в Ротердам, а след това и в Хага и други обитаеми места в три провинции.

Хиляди демонстрираха против рестриктивните мерки и в Австрия, Хърватия и Италия. Френските управляващи изпратиха 50 командоси от елитни специфични елементи за потушаване на безредиците в отвъдморската територия остров Гваделупа.

Трета поредна нощ митинги против санитарния пропуск на карибския остров прераснаха в принуждение. Разграбени и опожарени бяха десетки магазини, имаше подпалени коли. Вътрешният министър Жералд Дарманен заяви, че някои от нападателите са употребявали " бойни патрони " против силите на реда и даде обещание " корав " отговор на размирниците.



Сн. БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР