Поне 30 души са загинали, а още 20 са настанени

...
Поне 30 души са загинали, а още 20 са настанени
Коментари Харесай

30 мъртви след пиене на отровен спирт в Турция

Поне 30 души са починали, а още 20 са настанени в болница през последните две седмици в Истанбул, откакто са пили етанол, заяви в. "Сабах ".

Според формалната информация, по-голямата част от жертвите са жители на Туркменистан. Освен, че пили етанол, те го втривали и в кожата си като средство за отбрана против заразяване с ковид. Властите прецизират, че приетите в болница са в сериозно положение.

Смъртта или провалите, породени вследствие потреблението на чист алкохол се трансформира във все по-често срещан проблем при възходящата пандемия COVID-19.

Причината специалистите изясняват с погрешно възприетата информация за въздействието на разтвори на алкохолна основа върху ковид. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали рискови количества алкохол.

В Иран минимум 194 души починаха, а повече от 6000 са се отровили от 6 март до момента поради неправилна консумация на алкохол.

Хората могат да употребяват питиета, съдържащи до 50% алкохол. Консумацията на чист етанол може да докара до алкохолно отравяне, което да има съдбовни последствия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР