Ползотворна тренировка по трасето за супергигантски слалом проведоха днес всички

...
Ползотворна тренировка по трасето за супергигантски слалом проведоха днес всички
Коментари Харесай

Скиорите впечатлени от пистата за Супер-Г в Банско

Ползотворна подготовка по трасето за супергигантски слалом организираха през днешния ден всички алпийци декларирани за комбинацията за Световната купа в Банско. Марсел Хиршер, който към момента е невъзстановен изцяло от настинката, която го тормозеше от Световното състезание в Оре също направи две спускания по пистата “Марк Жирардели ”.

Очакванията са Хиршер, който е водач в класирането за огромната Световна купа, да започва с изключение на в алпийската композиция и в супергигантския слалом на 23-ти и в гигантския слалом на 24-ти февруари. Световните първенци в спускането Шетил Йенсруд, в великански слалом Хенрик Кристоферсен, в Супер-Г Доминик Парис и златния медалист в комбинацията Алекси Пинтуро също караха в свободната подготовка.

Йоан Тодоров, който ще показва България в комбинацията, също тренира, както и националите от Б тима, които ще се форлойфери на следващия ден. Тодоров ще започва и в супергигантския слалом. За гигантския сигурен все още е Алберт Попов. При позволение от ФИС в гигантския може да вземат участие още Камен Златков и Йоан Тодоров.

Всички състезатели взели присъединяване в свободната подготовка оповестиха, че са впечатлени от солидната подготовка на трасето. По-късно през днешния ден по време на техническата конференция ще бъде изтеглен жребия за алпийската композиция (Супер-Г и слалом) на 22-ри февруари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР