Ползите от яйцата за здравето Много хора смятат, че яйцата

...
Ползите от яйцата за здравето Много хора смятат, че яйцата
Коментари Харесай

Ползите от яйцата за здравето на сърдечно-съдовата система

Ползите от яйцата за здравето

Много хора считат, че яйцата са рисков артикул заради наличието на холестерол. А високият холестерол е евентуална опасност за инсулт. Учените потвърдиха, че, в противен случай, яйцето предотвратява инсулта.

Добро здраве благодарение на яйцата
Профилактиката на инсулта включва доста способи и средства, които намаляват високото кръвно налягане. Важен фактор за предварителната защита на това рисково заболяване е здравословната диета, елиминирането на храни, които усилват вероятността и даже вършат инсулта неминуем. Ползите от яйцата доста постоянно се слагат под въпрос.

Широко публикувано е мнението, че яйцата са нездравословни, тъй като покачват равнището на „ неприятния “ холестерол. Скорошните изследвания обаче демонстрират, че единствено едно яйце дневно оказва помощ да се избегнат нарушавания в сърдечно-съдовата система.

Някои учени настояват, че защото жълтъкът съдържа доста холестерол, яйцата са нездравословна храна, изключително за хората, изложени на риск от развиване на сърдечно-съдови болести. Да, яйцата в действителност съдържат холестерол, само че в това време яйцето е отличен източник на субстанции, нужни за организма. Те включват протеини, витамини, фосфолипиди, каротеноиди. Ползите от яйцата са явни!

Последните изследвания потвърждават, че яйцата не способстват за развиването на сърдечно-съдови болести.

Според друго изследване, диета с огромен брой яйца, до 12 броя на седмица, не способства за доста увеличение на риска от инсулт. Китайските учени открили тъкмо противоположното – яйцата са потребни за здравето на сърдечно-съдовата система.

Сред сърдечно-съдовите болести най-често се следят инсулт и коронарна болест на сърцето. Тези числа предизвикват откривателите да организират нови проучвания за ролята на яйцата за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести.

Как едно яйце ви избавя от инсулт: мнението на китайските учени
В тази връзка бяха оценени данните на “China Kadoorie Biobank ”, която организира продължителни изследвания за въздействието на генетичните и екологичните фактори върху развиването на хронични болести измежду китайското население. В това изследване професор Лий и неговият екип анализирали здравните данни на повече от 400 хиляди възрастни, които непринудено а се съгласили да вземат участие в опита.

Никой от тях не е страдал от рак, диабет и сърдечнио-съдови болести при започване на проучването. Също по този начин участниците в опита оповестяват какъв брой постоянно и по какъв брой яйца употребяват.

Наблюдението на участниците в опита се прави в продължение на 9 години. През това време съвсем 84 хиляди участници са диагностицирани със сърдечно-съдови болести. Около 10 хиляди души умряли поради болести на сърцето и кръвоносните съдове.

В резултат на разбора на данните, получени от китайските учени, било открито, че при тези, които употребяват 1 яйце дневно, рискът от хеморагичен инсулт е понижен с 25%, а вероятността от гибел при положение на същата диагноза е понижена с почти 30%. Рискът от гибел заради сърдечно-съдови болести е понижен с 18%.

Едно яйце на ден понижава риска от коронарна болест на сърцето с повече от 10%. Установени са изгодите от яйцата при умерена консумация (1 яйце на ден) за понижаване на честотата на инфарктите. Китайските учени обаче означават, че проучването е осъществено единствено въз основа на данни, получени вследствие на наблюдаване. Според тях, би било безразсъдно да се вършат общи заключения за връзката сред потреблението на яйца и понижения риск от развиване на сърдечно-съдови болести.

Вижте още: Кокосовото масло ще ви отърве от сивата коса, пърхота и косопада

Големият брой участници в опита, както и отчитането на фактори, които въздействат върху резултатите от проучването, доста усилват надеждността на направените изводи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР