Ползите от приема на фолиева киселина са познати за всяка

...
Ползите от приема на фолиева киселина са познати за всяка
Коментари Харесай

Защо е важна фолиевата киселина и какво знаят за нея едва 1% от хората?

Ползите от приема на фолиева киселина са познати за всяка бременна жена. Фолиевата киселина подкрепя развиването на плода, приемът ѝ по време на бременност усилва шанса за раждане на дете без увреждания. Какво обаче не знаем за фолиевата киселина отвън използването ѝ и основната ѝ роля по време на бременността?

1.       Фолиевата киселина работи извънредно удобно при възпалителни болести. Полезна е по едно и също време и за артрит, и за синдром на поликистозните яйчници.

2.       Фолиевата киселина се предлага при банкет на медикаменти, които потискат имунната система. Обикновено такива лекарства се предписват при автоимунни болести, при които имунната система унищожава личните кафези на тялото, а не непознатите патогени.  Подобни имунопресорни лекарства имат редица странични резултати, които биват минимизирани с банкет на фолиева киселина.
Учени с предизвестие: Витамин В12 и фолиевата киселина усилват риска от рак
Всички знаем, че човешкият организъм се нуждае всекидневно от здравословна порция витамини. Много хора съумяват да си набират нужното...

3.       Препоръчва се приемът на фолиева киселина при хора с хиперхомоцистеинемия – намира се при пациенти с бъбречни болести. Допълнителният банкет на фолиева киселина намалява равнищата на хомоцистеин.

4.       Фолиевата киселина е от изключителна изгода и за пациентите с диабет. Тя поддържа равнищата на кръвната захар естествени и оказва помощ за надзор над диабета. Приемът на фолиева киселина минимизира нездравословното влияние на диабета върху организма и защищава от най-честите затруднения от заболяването.

5.       Приемът на фолиева киселина усъвършенства положението на паметта, работи профилактично срещу Алцхаймер, грижи се за положителното действие на нервната система и паметта. Ценна е и с потвърдено потребно деяние даже при умствено увреждане.

6.       Фолиевата киселина се грижи за здравето на сърцето и съдовете и е чудесно средство за профилактика на сърдечно-съдовите болести, поддържа естествени равнищата на кръвното налягане. Това е с помощта на обстоятелството, че редуцира равнищата на хомоцистеина, който потвърдено въздейства неподходящо върху сърцето и усилва риска от развиване на сърдечно-съдови болести.
Копърът - лечебните му свойства са доста
Копърът има заслужена популярност освен като кулинарна фалшификация, само че и като растение с лечебни свойства. Той се употребява за попречване...

До какво води дефицитът на фолиева киселина?

Липсата на съответни равнища на фолиева киселина в тялото води до затруднено забременяване, заплаха от раждане на дете с увреждания, умствено увреждане, нараснал риск от развиване на бъбречни и сърдечносъдови болести, мегалобластна анемия, проблеми с действието на имунната система.

Симптоми на недостиг на фолиева киселина:
запек или диария, кървене от венците, хронична отмалялост, болки в главата, трудности при вървене, проблеми с паметта, изтръпване и мравучкане на крайниците и др.
Знаете ли, че фолиевата киселина в действителност е витамин В9. Ако не желаете да я приемате като добавка, то увеличете приема на храни, които я съдържат – банани, пъпеши, фасул, грах, ядки, черен дроб, зелените листни зеленчуци.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР