Поляците гласуват днес за президент, информира БГНЕС. Настоящият президент Анджей

...
Поляците гласуват днес за президент, информира БГНЕС. Настоящият президент Анджей
Коментари Харесай

Поляците гласуват днес за президент

Поляците гласоподават през днешния ден за президент, осведоми БГНЕС. Настоящият президент Анджей Дуда е съдружник на ръководещата партия „ Право и правдивост ” (PiS) и в случай че той загуби, опозицията може да направи сериозна смяна в полската политика.

Най-сериозният му противник е демократичният, дясноцентристки кмет на Варшава Рафал Тшасковски, който е претендент на водещата опозиционна партия „ Гражданска платформа “.

В конкуренцията вземат участие 11 претенденти, а прогнозите са, че след иборите през днешния ден след 2 седмици ще има балотаж, защото надали някой от претендентите ще успее да завоюва 50% от гласовете.

Сред останалите претенденти за президент се открояват журналистът Шимон Холовня, Владислав Кошиняк Камиш - водач на Полската селска партия, Кшищоф Босак от партията Конфедерация „ Свобода и самостоятелност “ и претендентът на левите сили Роберт Бедрон.

Президентът на Полша има право на несъгласие върху законите. Ако идващият президент го употребява против ръководещата партия, тя няма да има нужното болшинство в Народното събрание, с цел да го анулира.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР