Полярна мечка е забелязана в канадската провинция Квебек, южно от

...
Полярна мечка е забелязана в канадската провинция Квебек, южно от
Коментари Харесай

Полярна мечка е забелязана в канадската провинция Квебек,

Полярна мечка е видяна в канадската провинция Квебек, южно от река Сейнт Лорънс.

Властите са предизвестили жителите на малко село в региона за необикновеното посещаване, заяви Агенция Франс Прес и профит.бг.

Животното е засечено в Мадлен сантр в туристическия регион Гаспеси в събота, оповестяват очевидци.

Служители по запазване на дивата природа се пробват да локализират местонахождението на мечката, съгласно Българска телеграфна агенция.

" Кучето лаеше и чух брачният партньор ми да вика - " Има мечка, има мечка ", сподели Софи Бонвил, която няколко месеца в годината живее в селото с към 2000 жители на 800 км североизточно от Монреал, което сега е затрупано от сняг.

Полицията на Квебек предизвести за полярната мечка в Twitter и помоли жителите на селото да не излизат на открито без причина.

Изумената от наличието на полярния див звяр в двора й свидетелка споделя, че " никой до момента не е виждал нещо сходно, даже чиновниците по запазване на природата и служителите на реда. Хората си мислеха, че е смешка ".

Твърде извънредно е да се види представител на този северен тип толкоз на юг от местообитанието му, споделя пред Агенция Франс Прес биологът и експерт от морска екология Лин Морисет и свърза случая с климатичните промени.

В Канада полярните мечки, които са най-големите сухоземни хищници, са тип със статут на " специфична угриженост ".

Според изследване от 2020 година, оповестено от Nature Climate Change, световното стопляне може да докара до изгубване на този емблематичен тип поради последователното размразяване на ледовете в естествения хабитат на полярните мечки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР