Полякът Патрик Стош от отбора на Востер АТС спечели 67-о

...
Полякът Патрик Стош от отбора на Востер АТС спечели 67-о
Коментари Харесай

Поляк спечели колоездачната Обиколка на България

Полякът Патрик Стош от тима на " Востер АТС " завоюва 67-о издание на колоездачната обиколка на България, която се организира с генералното спонсорство на ДЗИ. В последния четвърти стадий от Сливен до Бургас с дължина от 111 км завоюва различен представител на Полша - Ноберт Банашек, който финишира първи след мощен заключителен спринт с време  2:23:46 часа. Втори в стадия остана неговият братовчед Алан Банашек и французинът Пиер Барбие, със същото време.

В генералното класиране Стош резервира жълтата фланелка с общо време 11:47:34 часа. Топ 3 в обиколката допълниха Алесандро Барони от Италия на 6 секунди и Мигел Анхел Байестерос от Испания на 8 секунди.

" Това е доста огромен триумф за мен. Чувствах се доста добре в четирите стадия, формата ми беше отлична, а моят тим се показа доста мощно. Ще се веселя следващата година да се върна в България и да пазя фланелката. Състезанието беше прелестно проведено “, сподели Стош след последния стадий.

В рамките на надпреварата Стош записа една етапна победа, триумфирайки във втория стадий до Пловдив, както и две втори места. В последния четвърти ден полският играч приключи девети, което се оказа задоволително да победи с жълтата фланелка.

Най-добре представилият се българин е Лъчезар Ангелов, който приключи 31-и в  генералното класиране на 6:12 минути след спечелилия. В четвъртия стадий на първо време от българите се класира Ясен Александров 12-и. 67-ата Обиколка на България се организира още веднъж след 2-годишно спиране.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР