Полузащитникът на Ливърпул Доминик Собослай ще пропусне поне два мача

...
Полузащитникът на Ливърпул Доминик Собослай ще пропусне поне два мача
Коментари Харесай

Клоп: Ще намерим начин да се справим

Полузащитникът на Ливърпул Доминик Собослай ще пропусне най-малко два мача заради травма на бедрото, която получи при успеха над Нюкасъл на Нова година.

Унгарският национал бе считан за един от евентуалните заместници на поста на Мохамед Салах, който ще играе с Египет на Купата на африканските народи, само че в този момент мениджърът Юрген Клоп би трябвало да намерения за други разновидности.

" Мога да потвърдя, че това е мускулна травма. Но в този момент би трябвало да забележим какъв брой дълго няма да играе “, сподели треньорът Юрген Клоп преди неделния конфликт от третия кръг на ФА Къп с Арсенал.

" Доминик е доста положителен, няма мощна болежка, само че би трябвало да изчакаме малко. Така че явно няма късмет за неделя, евентуално и за сряда (първият полуфинален мач за Купата на лигата вкъщи против Фулъм) ", сподели още Клоп. 

Треньорът е убеден, че Ливърпул може да запълни празнината, оставена от Салах.

" Мисля, че играхме против Уест Хям (на четвъртфинала за Купата на лигата предишния месец) без Мо и Харви Елиът игра на неговата позиция. Имаме разнообразни офанзивни варианти, които мога да употребявам на крилото. Никой различен не може да играе като Мо, не е допустимо, просто би трябвало да използваме момчетата с техните умения. Искаме ли да играем без Мо? Не. В предишното не ни се постановяваше да го вършим постоянно, само че постоянно намирахме метод. Но ние играем с Арсенал, а от Арсенал може да загубиш и с Мо Салах, тъй че е допустимо да загубиш от тях и без него ", сподели още Клоп.

Освен Салах, Ливърпул няма да може да разчита и на японеца Ватару Ендо, който ще взе участие в Купата на Азия. 

Клоп разкри, че е изпратил двамата, без да им пожелава триумф, с цел да може да се върнат колкото се може по скоро разполагаем на Ливърпул.

" Ако им пожелая шанс, ще бъде неистина. От персонална позиция ще се веселя, в случай че излязат от групите, само че значимото е да се върнат здрави. Трябва да се оправим с това и ще се оправим. Ще намерим метод ", сподели Юрген Клоп.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР