Полузащитникът на Каземиро даде интервю пред Panenka, в което говори

...
Полузащитникът на Каземиро даде интервю пред Panenka, в което говори
Коментари Харесай

Неочаквано от Каземиро: Ако харесваш футбола, харесваш и Лионел Меси

Полузащитникът на Каземиро даде изявление пред " Panenka ", в което приказва за идния конфликт на неговия тим против от 1/8-финалите в .
Бразилецът съобщи, че няма по какъв начин да му липсва съперничеството с Лионе Меси и акцентира, че отсъствието му от Барселона е ясно удивително:
" Въобще не ми липсва Меси. Невъзможно е да ми липсва Меси! Забележими са отсъствието му и това, което представляваше за Барселона. Той е футболист, в който се влюбва всеки, който го гледа по какъв начин играе. Ако харесваш футбола, харесваш и Меси. Той е измежду най-хубавите трима в историята. След напускането му на Барса и в този миг на преход се вижда каква значимост имаше за тима. Затова е икона на клуба ", сподели Каземиро първоначално и добави, че няма по какъв начин самичък да се оправи с аржентинеца:
" Той ще се завърне на " Сантяго Бернабеу " и ние ще бъдем готови за него, тъй като е невероятно аз самичък да го спра. Моите съотборници ще би трябвало да ми оказват помощ. Срещу ПСЖ ще се получи огромен конфликт ".
Каземиро се върна и към " златните години " на испанската , когато Меси и Роналдо се надпреварваха да " късат " мрежите:
" В Реал Мадрид и Барселона не си давахме сметка за това, тъй като бяхме покрай тях, само че както Меси, по този начин и Кристиано Роналдо, трансформираха футбола. Преди тях водещите голмайстори вкарваха по 20-25 попадения на сезон. Дойдоха тези двамата и започнаха да вкарват по 40, 50 или 60 гола. Това изглеждаше невероятно, те трансформираха този спорт. Кристиано има повече попадения, в сравнение с мачове за Реал Мадрид. Това е полуда. Когато сходен футболист напусне тима, обикновено е да липсва. Тези двамата белязаха една ера ".
Опитният бразилец разкри и кои са били идолите му като дете: " Исках да бъда като Феномена Роналдо. Или пък като Ромарио. Винаги съм бил болен на тематика футбол. Ако мачът ми се играеше в 17 часа, аз отивах още в 13 часа и питах дали не липсва някой състезател в предходния мач. Съгласявах се да играя на всички места – вратар, бранител, халф… За мен беше елементарно да променям позицията си, тъй като се любувах на всяка една. Не се ядосвах, когато ме слагаха като бранител или вратар, беше ми все едно ".

" Не беше мъчно да се откажа да бъда нападател и да се приспособявам като халф. Ето за какво една от мощните ми страни е акомодацията към мачовете. Не става въпрос единствено за позицията. Ако мачът е хубав, знам по какъв начин да го изиграя. Ако е противен, още веднъж знам по какъв начин да го изиграя. Ако би трябвало да се боря, аз съм отсреща. Ако би трябвало да се любувам, още веднъж съм там. Тази акомодация е отражение на желанието ми да играя където и да е още откогато бях дете. Карло Анчелоти ми сподели, че съм измежду малцината играчи, които могат да играят съществено както в хубав, по този начин и в противен мач. Предполагам, че това се дължи на моето детство, мога да се приспособявам към всеки дуел и към всеки жанр на игра ", приключи изявлението си Каземиро.
Сблъсъкът на Реал Мадрид с ПСЖ наближава (15 февруари), а .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР