Получих от община Пловдив проектите за стадион Пловдив и стадион

...
Получих от община Пловдив проектите за стадион Пловдив и стадион
Коментари Харесай

Комисия решава кой стадион в Пловдив ще може да приема мачове от световно първенство

" Получих от община Пловдив плановете за стадион Пловдив и стадион Локомотив. Експертна група на Министерството на спорта и БФС ще разгледаме тези планове, с цел да се реши кой стадион е най-подходящ за вероятно домакинство на международно състезание ". Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев пред публицисти след срещата му с кмета Иван Тотев в Пловдив. Според него е по-добре футболните клубове да си имат лични игрища, защото стопанисването на общински стадион с 40 000 места излиза много скъпо. Визитата му в Пловдив бе във връзка решението, което ще би трябвало да се вземе кой стадион в града би могъл вероятно да одобри мачове от международно състезание.
Лидерите на България, Сърбия, Румъния и Гърция към този момент оповестиха, че готвят обща кандидатура за Мондиал 2030. За момента е ясно, че в случай че се стигне до сходно развиване един от двата стадиона - " Пловдив " или " Локомотив " ще одобри срещите в Пловдив. Само тези две спортни уреди биха могли да са с потенциал 40 000 души, като и за двата обаче ще би трябвало съществено преустрояване. Третият огромен стадион - " Христо Ботев ", сега е в ремонт и планът не разрешава той да бъде по-голям от плануваните към 20 000 места.
При визитата си в община Пловдив, министър Кралев бе посрещнат от почитатели на Локомотив Пловдив, които показаха експлицитното си предпочитание стадионът в " Лаута " да си остане на клуба. Относно най-големия стадион в града - " Пловдив ", Красен Кралев съобщи, че той е морално стар и в случай че се вземе решение той да приема срещи от най-високо ниво може да се стигне до неговото срутване и създаване на напълно ново спортоно оборудване. Красен Кралев разгласи, че е доста евентуално да бъде построен лекоатлетически стадион за към 5 милиона лв., защото каквото и да е бъдещето на стадион " Пловдив ", то занапред е ясно, че той няма да има писта към терена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР