Получих информация и за сигнал от организацията Боец към прокуратурата

...
Получих информация и за сигнал от организацията Боец към прокуратурата
Коментари Харесай

Денков иска проверка имало ли е заплахи на полицаи към министър

„ Получих информация и за сигнал от организацията " Боец " към прокуратурата за дейности на съответни служители на реда, които показват благосклонности към непознати паравоенни организации, и насочат закани към съответен министър в този кабинет. “

Това сподели пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков и разгласи, че чака инспекция за този сигнал, както и съответни дейности от Министерство на вътрешните работи за цялостна и дълбока промяна, тъй че такива хора да не могат да служат в Министерство на вътрешните работи.

Денков съобщи, че няма по какъв начин чиновник на реда да насочва закани към настоящ министър .

" Има други способи да показват тяхното противоречие с едно или друго решение, една или друга персона ", сподели още той, представен от БГНЕС.

Министър-председателят разяснява и тематиката за конфликта сред служители на реда и протестиращи против управлението на БФС.

„ Налага се още веднъж да се върна към тематиката за конфликта сред служители на реда и битите протестиращи на митинга против Българския футболен съюз. Отново желая да подчертая, че голямото, преобладаващото количество от протестиращите използваха тази опция, която имат по закон и по право да стачкуват, когато не са съгласни с решенията на избрани институции “, съобщи министър председателят.

" Но измежду тях имаше провокатори, които провокираха полицията и заради това имат голяма виновност за това, което се случи " , добави Денков. Той акцентира, че тези провокатори би трябвало да бъдат издирени, разследвани и където е належащо наказани, като означи, че това е обвързване на полицията, на проверяващите органи и на прокуратурата.

По думите му, голямото количество от служители на реда извършиха дълга си по този начин, както би трябвало да го създадат и могат да послужат за образец.

" Но и при тях имаше избрана численост, които превишиха правата си, които използваха принуждение без това да бъде належащо и заради това те също би трябвало да бъдат разследвани и осъдени " , добави министър председателят.

Премиерът посочи, че от министър Калин Стоянов чака отчет, в който да са разказани всички подадени сигнали, в тези сигнали ясно да е оказано кое от лицата, което е провокирало протестиращите, има избрана виновност, по какъв начин е открита тя и какво наказване се чака да получи.

" И въпреки това, по всички сигнали, свързани с принуждение на служителите на реда, желая изясненост кои са служителите на реда, които са взели участие, по какъв начин са разследвани, какъв е резултатът от това следствие и тези, които са надвишили пълномощията си доста, би трябвало да бъдат уволнени ", безапелационен е министър-председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР