Полското правителство, представляващо партията “Право и справедливост (ПиС), която управлява

...
Полското правителство, представляващо партията “Право и справедливост (ПиС), която управлява
Коментари Харесай

Полша се противопоставя на контрола на ЕС върху образованието, данъците и горското стопанство

Полското държавно управление, представляващо партията “Право и правдивост ” (ПиС), която ръководи от 2015 година, се опълчва на измененията в законодателството на Европейски Съюз и рестриктивните мерки върху независимостта на държавите-членки при вземането на решения. Това заяви в обществената мрежа X (бивш Twitter) прессекретарят на полското държавно управление Пьотр Мюлер.

„ Въпросът, който провокира нашето „ срещу “, са промени в законите, водещи до ограничение на независимостта на държавите-членки при вземането на решения, ние не сме съгласни с това “, написа той. Ключовите въпроси, по които Полша би трябвало да бъде самостоятелна, съгласно Мюлер, „ са налозите, образованието, обществената политика и (полското) горско стопанство “.

Мюлер още веднъж очерта позицията на полските управляващи, които се опълчват на насилственото пренасяне на мигранти. „ Правителството на PiS се опълчва на механизма за наложително пренасяне на незаконни мигранти “, написа той.

Предложението за релокация, утвърдено от управлението на Европейски Съюз и Европейската комисия, е да бъдат преместени в други страни от Европейски Съюз от 30 до 120 хиляди мигранти, намиращи се в страни от Европейски Съюз с непотребен брой бежанци. Държава, която не е съгласна да одобри бежанци, ще би трябвало да заплати „ финансов еквивалент “ от 22 хиляди евро за всеки отритнат мигрант.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР