Полският президент Анджей Дуда заяви, че Варшава е готова да

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че Варшава е готова да
Коментари Харесай

Полша: Готови сме да пратим на Украйна МиГ-29

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че Варшава е подготвена да даде на Украйна бойни самолети МиГ-29, като посочи, че подобен ход може да бъде подхванат в границите на интернационална коалиция.

" Тази част от МиГ-29, която остана в Полша и която в този момент служи в нашите Военновъздушни сили – ние сме подготвени да прехвърлим тези самолети и съм сигурен, че Украйна ще бъде подготвена да ги употребява неотложно ", разгласи Дуда в изявление за Си Ен Ен.

Полският президент добави, че в бъдеще Украйна ще премине към стандартите на НАТО във всички елементи на военната сфера. Включително ще използва изтребители F-16.

" Затова образованието на украинските водачи е значимо и належащо ", заключи Дуда.

Министърът на защитата Олексий Резников съобщи, че Украйна ще получи два или три вида изтребители. Той не изрази загриженост от отхвърли на западни сътрудници да изпратят бойни самолети и напомни, че доста държавни управления упорито отхвърляха концепцията да изпратят съществени бойни танкове.

Военният министър на Словакия Ярослав Над прикани страната му да достави МиГ-29 на Украйна.

" Мисля, че е време да вземем решение ", съобщи Над във " Facebook ". " Хората в Украйна умират, ние в действителност можем да им помогнем, няма място за словашко политиканстване ", добави той.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР