Полският президент Анджей Дуда посети Украйна и говори пред Радата

...
Полският президент Анджей Дуда посети Украйна и говори пред Радата
Коментари Харесай

Анджей Дуда пред Радата: Подкрепа за членството на Украйна в ЕС, никакъв компромис с Русия

Полският президент Анджей Дуда посети Украйна и приказва пред Радата през днешния ден. Той стана първият държавен глава, който се против с украинските депутати след началото на съветската експанзия в края на февруари.

Дуда изрази цялостна поддръжка за участието на Украйна в Европейски Съюз и подлага на критика европейските политици, които упорстват за компромис с Русия.

" След Буча, Бородянка, Мариупол с Русия повече не би трябвало да се отнасяме, както преди ", съобщи Дуда.

Той предложи на Киев подписването на нов Договор за добросъседство.

" Дълбоко съм уверен, че е време да се подписа нов контракт за добросъседство, който ще вземе поради това, което изградихме в нашите връзки, най-малко през последните месеци ", сподели полският президент, представен от Радио " Свобода ".

Освен това, съгласно Дуда, актуалната обстановка в Украйна е посочила, че мрежата от пътища, железопътни линии и други типове транспортни връзки сред Украйна и Полша не работят задоволително добре.

Според президента " полско-украинската граница би трябвало да сплотява, а не да разделя ".

Дуда счита, че " знак за положителни двустранни връзки би трябвало да бъде бърза железопътна връзка сред Киев и Варшава ".

„ Ще я изградим дружно “, даде обещание полският водач.

Медиите напомнят, че в Полша се намират над 3 милиона украински бежанци, повече, в сравнение с в която и да било друга страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР