Полският президент Анджей Дуда подписа законови промени, които заменят Дисциплинарната

...
Полският президент Анджей Дуда подписа законови промени, които заменят Дисциплинарната
Коментари Харесай

Полша премахва дисциплинарната камара към Върховния съд, свързана със замразяването на еврофондове

Полският президент Анджей Дуда подписа законови промени, които заменят Дисциплинарната камара към Върховния съд с нов комитет за отчетност. Това заяви Асошиейтед прес във вторник.

Варшава неколкократно е Камарата да бъде закрита, а съдиите, които са осъдени от нея, да бъдат възобновени. Полският парламентарен съд даже отхвърли преимуществото на европейското законодателство над националното, като това докара до налагането на санкция.

Целта на измененията е да убедят Европейския съюз да освободи милиарди евро, планувани за възобновяване на страната от пандемията. Те бяха бяха замразени в резултат на отхвърли на Полша да се съобрази с условията на Съюза за господство на закона и унищожаване на политическия надзор на над правосъдната власт.

„ Надявам се, че реакцията ще бъде вярна и в сходство с договорите (на ЕС) “, сподели Ярослав Качински , водачът на ръководещата партия "Право и правдивост ". Той повтори мнението си, че органите на Европейски Съюз нарушават договорите на блока в метода си към Полша.

Качински добави, че войната в Украйна, която граничи с Полша, е трансформирала метода на Европейски Съюз към държавното управление във Варшава към по-добро и има някои „ детайли на благосклонност “, които би трябвало да се видят.

Полша поддържа битката на Украйна против съветската инвазия и одобри милиони украински бежанци.
Новите законодателни промени включват унищожаване на Дисциплинарната камара на Върховния съд, глобила сериозни към властта съдии. Камарата ще бъде сменена от нов регистриран орган, назначен от президента.Асошиейтед прес отбелязва, че измененията може да бъдат забелязани от Брюксел като повърхностни и като опит да бъде удължен политическият надзор върху съдиите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР