Полският национален отбор по волейбол върна у дома световната титла,

...
Полският национален отбор по волейбол върна у дома световната титла,
Коментари Харесай

Държавни отличия, рожден ден и хиляди фенове за световните шампиони

Полският народен тим по волейбол върна вкъщи международната купа, откакто победи на шампионата, което се организира в България и Италия.

" Дружина " -та, водена от белгиеца Витал Хайнен, кацна във Варшава с втората си поредна купа. Терминалът обаче са оказа дребен, с цел да побере всички искащи да се допрян до любимците си. Многохилядна навалица се бе събрала да види златната купа, както и полските герои, които я завоюваха в безапелационна борба с Бразилия във финала.
Полша още веднъж покори международния волейболен връх Възпитаниците на Витал Хайнен бяха безапелационни във финалния мач против Бразилия в Италия
Щом вратите се отвориха, всички те започнаха да крещят " Благодаря! " и да скандират имената на волейболистите.

Те пък не пропуснаха да благодарят за поддръжката във всичките мачове и за топлото посрещане.



" Да играем за вас бе ужасно наслаждение. Възможността да представяме Полша и да знаем, че толкоз хора стоят зад тила ни е нещо велико! Благодарим ви и се надяваме, че атмосферата ще е същата и след 2 години, когато се прибираме от олимпийските игри в Токио ", сподели в късата си тирада капитанът Михал Кубяк.

След като дойдоха вкъщи и се видяха с околните си, играчите и треньорския щаб бяха признати от премиера Матеуш Моравечик. След това се насочиха към президентството, където бяха удостоени с ордени от президента Анджей Дуда.

Играчите на собствен ред му подариха фланелка с подписите на всички.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР