Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви днес, че е

...
Полският министър на отбраната Мариуш Блашчак заяви днес, че е
Коментари Харесай

Полша поиска Германия да изпрати ракетни комплекси Пейтриът в Украйна


Полският министър на защитата Мариуш Блашчак съобщи през днешния ден, че е изискал Германия да изпрати в Украйна ракетни комплекси " Пейтриът ", които са били препоръчани на Полша, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8316
" На фона на продължаващите съветски ракетни офанзиви желаех от Германия препоръчаните на Полша батареи " Пейтриът " да бъдат трансферирани в Украйна и ситуирани по нейната западна граница ", написа Блашчак в " Туитър ". " Това ще защищити Украйна от още жертви и прекъсвания на електрозахранването и ще увеличи сигурността по нашата източна граница ", добави той.

Полша заяви в понеделник, че ще предложи да бъдат ситуирани още ракетни комплекси " Пейтриът " по нейната граница с Украйна, откакто получи предложение от Германия. Берлин предложи на Варшава ракетната система " Пейтриът ", с чиято помощ да бъде обезопасено нейното въздушното пространство, откакто предходната седмица заблудена ракета се разруши в Полша. По-рано Германия беше споделила, че ще предложи на своята източна съседка да ѝ помогне в защитата на въздушното ѝ пространство с немски изтребители " Юрофайтър ".

Ракетата, която порази Полша предходната седмица и аргументи гибелта на двама души, наподобява е била изстреляна простъпка от украинската противовъздушна защита, а не е съветски удар, сподели ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР