Полски изследователи заявиха, че са открили два масови гроба, съдържащи

...
Полски изследователи заявиха, че са открили два масови гроба, съдържащи
Коментари Харесай

Прахът на 8000 жертви от Втората световна война бе открит в Полша

Полски откриватели обявиха, че са разкрили два всеобщи гроба, съдържащи праха на минимум 8000 поляци, убити от нацистите през Втората международна война, съобщи Асошиейтед прес.

Става дума за хора, които са били убити в гориста околност и чиито тела са били изгорени от нацистите, които са желали по този метод да прикрият закононарушенията си. Освен че са изгаряли телата на жертвите си, убийците също по този начин са посаждали дървета върху общите гробове.

Изследователи от полски исторически институт оповестиха откритието си тази седмица с изнасяне на речи и полагане на венци в гористата околност, намираща се на 160 км северно от Варшава.

През март 1944 година нацистите почнали да изравят телата на убитите, които по-рано просто били закопали в гората, с цел да ги изгорят и трансфорат в пепел, като се надявали по този метод закононарушенията им в никакъв случай да не бъдат разкрити и да не носят отговорност за тях, съобщи през вчерашния ден Карол Навроцки, началник на историческия институт.

" Усилията им обаче не се увенчаха с триумф ", посочи Навроцки.

Жертвите са били главно пандизчии от лагера " Золдау ", които били екзекутирани в интервала от 1940 до 1944 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР