Полша ще построи ограда от бодлива тел на границата си

...
Полша ще построи ограда от бодлива тел на границата си
Коментари Харесай

Полша изгражда ограда от бодлива тел на границата с Калининград

Полша ще построи ограда от бодлива тел на границата си с съветския Калининград на фона на опасения, че ексклав може да се трансформира в канал за незаконна миграция, разгласи в сряда министърът на защитата Мариуш Блашчак, съобщи Ройтерс.
Изграждането на краткотрайната преграда с височина 2,5 метра и дълбочина 3 метра ще стартира неотложно, каза още той на конференция.
" Преградата ще се състои от три реда бодлива тел, които се употребяват от военните по целия свят ", изясни Блашчак, добавяйки, че работите, свързани с инсталирането на устройства, позволяващи електронно наблюдаване на границите, ще се правят по едно и също време.
С повишаването на напрежението заради войната в Украйна той цитира опасения за сигурността и загатна за рецесията, провокирана предходната есен, когато хиляди африкански и близкоизточни мигранти се пробваха да преминат границата на Беларус с Полша, като някои от тях починаха.
По това време Европейският съюз упрекна Беларус, непосредствен съдружник на Русия, че транспортира мигрантите със самолети като част от " хибридна " военна акция за дестабилизиране на Европа. Минск отхвърли да е направил сходно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР