Полша ще даде възможност на своите граждани да изразят мнението

...
Полша ще даде възможност на своите граждани да изразят мнението
Коментари Харесай

На референдум поляците ще кажат мнението си и за оградата по границата с Беларус

Полша ще даде опция на своите жители да изразят мнението си дали да бъде непокътната оградата по границата с Беларус, разгласи през днешния ден министърът на защитата Мариуш Блашчак, представен от ДПА.

Референдумът ще се организира на 15 октомври по едно и също време с парламентарните избори.

Блашчак съобщи в обществени мрежи, че въпросът ще гласи: " Подкрепяте ли премахването на бариерата на границата на Полската република с Република Беларус? ", съобщи Асошиейтед прес.

Въпреки че построяването на оградата беше подложено на критика от опозиционните политици, сега няма значима съпротива против оборудването поради обстановката - Беларус е непосредствен съдружник на Русия, отбелязва АП.

Напоследък в Полша се ускорява загрижеността за активността на съветските наемници от частната военна компания " Вагнер " в Беларус и за възходящия брой незаконни мигранти от спешни райони, които желаят да влязат в Европейския съюз. 

Миналата година Полша обезопаси сухопътните сектори от 418-километровата граница с Беларус с ограда с височина 5,5 метра, напомня ДПА.

Въпреки поддръжката за оградата опозицията вижда в референдума предизборна тактичност. Управляващата партия " Право и правдивост " е подложена на напън поради високата инфлация, строгите закони за абортите и разнообразни кавги за непотизъм.

Другите въпроси на референдума ще бъдат за отвод от приемането на мигранти в границите на стратегия на Европейски Съюз, отвод от приватизацията на държавни предприятия и дали да бъде нараснала пенсионната възраст, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР