Полша се наложи с 1:0 над Германия в контрола, играна

...
Полша се наложи с 1:0 над Германия в контрола, играна
Коментари Харесай

Полша надви Германия в контрола

Полша се наложи с 1:0 над Германия в контрола, играна във Варшава. Единственото попадение осъществя Якуб Кивиор с глава в 31-ата минута. За германците това беше трети следващ мач без победа след загубата с 2:3 от Белгия и равенството 3:3 против Украйна.

Роберт Левандовски водеше нападението на Полша, а по десния фланг стартира 37-годишният Якуб Блашчиковски, за който срещата се трансформира в своебразен бенефис с екипа на националния тим. Ветеранът прекара огромна част от кариерата си в Бундеслигата, след което се завърна в родината си и подписа с Висла (Краков). Куба, както е прочут халфът, записа своя 109-и и финален мач за " Дружина полска ".

Селекционерът на Германия Ханзи Флик пусна в предни позиции Кай Хавертц и Джамал Мусиала, а в средата на терена действаха Йошуа Кимих, Флориан Виртц, Бенямин Хенрикс, Емре Джан и Йонас Хофман. Тримата бранители пред Марк-Андре тер Стеген бяха Тило Керер, Малик Тиау и Антонио Рюдигер.

Бундестимът имаше съществено превъзходство в притежанието на топката до почивката и насочи 10 удара към вратата на Войчех Шчесни, само че нито един от тях не се трансформира в гол. В 13-ата минута Блашчиковски можеше да ознаменува прощалния си мач с гол, само че Тиау се намеси добре и му попречи да шутира. Малко по-късно Блашчиковски беше сменен под бурните аплодисменти на публиката, а неговите съотборници му направиха шпалир. Ветеранът не сдържа сълзите си, вървейки към тунела на стадиона, където го посрещнаха брачната половинка и децата му.



В 22-ата минута Тер Стеген отрази удар от дребен ъгъл на Камински, а в ответната офанзива изстрел на Керер не затрудни Шчесни. Стражът на поляците трябваше да се намесва по-сериозно в 29-ата минута, когато Хавертц се освободи от бранител на домакините и опита да открие резултата. Последва и рисково центриране на Емре Джан, само че никой от неговите съотборници не можа да засече топката и Ян Беднарек почисти.

В 31-ата минута домакините завоюваха корнер, след който Кивиор се извиси в наказателното поле и даде задатък на " Дружина полска ". Германия продължи да господства, само че Хавертц още веднъж се размина с гола, а при една една от контрите на поляците Шимански имаше късмет да се разпише, само че Флориан Виртц се прояви като бранител и предоврати заплахата.

На почивката селекционерът на Полша Фернандо Сантош размени Роберт Левандовски с Аркадиуш Милик, а на мястото на Себастиан Шимански се появи Карол Линети. Робин Госенс влезе се за Германия вместо Йонас Хофман. Госенс незабавно се замеси в събитията и негов мощен удар извади на показ рефлекса на Шчесни. В 48-ата минута шут на Кимих срещна гредата, а отбраната на домакините се задъхваше под непрестанния напън на Бундестима.

В 57-ата минута съдията Орел Гринфелд даде дузпа за Германия, откакто се заблуди, че Беднарек е докоснал топката с ръка след изстрел с глава на Рюдигер. Поляците незабавно наобиколиха рефера, който прибегна до помощта на ВАР и вярно анулира наказателния удар, тъй като в реалност топката срещна гърба на Беднарек.

Хавертц още един път имаше късмет за гол в 66-ата минута, само че и този път беше спрян от превъзходна интервенция на Шчесни. Флик усили още повече офанзивата с включването на Никлас Фюлкруг и Льорой Сане на местата на Мусиала и Хенрикс. В 78-ата минута Тиау насочи мощен удар, който Шчесни видя в последния миг, само че съумя да избие топката в гредата.

Вратарят на поляците не спря да прави чудеса под рамката. В 88-ата минута той попречи на Мариус Волф да изравни, а секунди по-късно и Леон Горетцка се провали в опита си да преодолее Шчесни. Последната опция за гостите се откри пред резервата Юлиан Брант, само че неговият фалцов изстрел мина настрана от задачата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР