Полша прехвърли днес на НАТО проблема с изтребителите МиГ-29, които

...
Полша прехвърли днес на НАТО проблема с изтребителите МиГ-29, които
Коментари Харесай

Полша прехвърли на НАТО проблема с изтребителите за Украйна

Полша трансферира през днешния ден на НАТО казуса с изтребителите МиГ-29, които тя е подготвена да даде на Украйна, чийто президент Володимир Зеленски прикани западните съдружници да вземат решение колкото може по-бързо.

Съединени американски щати отхвърлиха през вчерашния ден самодейност на Варшава да даде самолетите съветско произвеждане на Киев през натовската база " Рамщайн " в Германия. Според Вашингтон Русия би изтълкувала това като директна интервенция на НАТО във войната. Полското държавно управление не е съветвало концепцията си с американското, заяви Пентагонът.

" Полша е подготвена да даде самолетите на Украйна посредством НАТО ", сподели през днешния ден полският министър-председател Матеуш Моравецки, представен от Асошиейтед прес.

Той добави, че това е “много съществено решение ", което би трябвало да бъде взето от всички членки на алианса, тъй като то визира тяхната сигурност.

“Полша не е страна в тази война... и НАТО не е страна в тази война”, сподели Моравецки по време на посещаване във Виена. “Такова съществено решение като предаване на самолетите би трябвало да бъде единомислещо и недвусмислено взето от всички в Северноатлантическия съюз ".

Разговорите по тематиката не престават, добави той.

Зеленски прикани през днешния ден западните страни да " решат допустимо най-бързо " въпроса за изпращането на полските МиГ-29 на страната му, съобщи Франс прес.

" Вземете решение допустимо най-бързо, пратете ни самолетите! ", настоя той във видеообръщение в приложението Телеграм, апелирайки НАТО да прегледа незабавно полското предложение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР