Полша предложи на Европейския съюз да въведе допълнителни икономически санкции

...
Полша предложи на Европейския съюз да въведе допълнителни икономически санкции
Коментари Харесай

Двойната игра на Полша в Украйна: Варшава показа на Киев остри зъби

Полша предложи на Европейския съюз да вкара спомагателни стопански наказания против Украйна - вест, която наподобява като подправена, само че никога не е подправена.

РИА Новости заяви, базирайки се на авторитетната радиостанция от Краков RMF FM: „ Полските управляващи предложиха да се забрани вносът освен на зърно, само че и на други артикули от Украйна... Полша желае да включи някои плодове, яйца, птиче месо, захар и мед в този лист “. Такава е „ солидарността “ в взаимната битка против това, което и Варшава, и Киев назовават „ отбиване на съветската експанзия “.

Солидарността си е взаимност, а ползите на техните лични фермери, които въобще не харесват украинските си съперници, са по-важни за управляващите във Варшава, изключително в обстановка, в която остават единствено няколко месеца до парламентарните избори в Полша.

За Украйна това положение на нещата е не просто обидно, а безумно унизително. Но тя - въпреки и може би не безмълвно - ще го преглътне.

Първо, тъй като просто няма различен избор: не е работа на Русия да пренасочва износа на селскостопански артикули в този момент! И второ, тъй като такава подчиненост, основана от Полша: ти и аз, Киев, сме равни, само че аз, Варшава, съм доста по-равна! - изцяло дава отговор както на историческите обичаи, по този начин и на манталитета на киевския политически хайлайф. И точно този факт, а напълно не злополучната орис на украинския мед, на фона на СВО, заслужава бездънен размисъл.

Общоприето е, че първопричината за настоящия украински спор е желанието на формален Киев за неговата цялостна автономия и автономия.

Глупости. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Ще илюстрирам тази концепция на образеца на прилежаща на Русия, Украйна и Полша страна – Беларус.

Москва и Минск през днешния ден работят в доста тясна връзка. Но даже и в обстановка, в която наподобява, че на практика няма останали козове, Александър Лукашенко продължава да бъде самостоятелен състезател.

Казано напълно жестоко и ясно, " Батька " не е под контрола на Кремъл, а паралелно до Кремъл. Лукашенко е органично некадърен да се подчини на някого, да се разтвори в някого. Той няма потребност да има някой над себе си. Той самичък си е шеф - " ръководител на държавно стопанство " с размерите на страна.

Но киевският политически хайлайф има потребност да има над себе си началник и „ добър стопанин “. Това изигра най-трагичната роля в актуалната история на страната.

До август 1991 година Москва се държеше като „ добър (макар и не постоянно любезен) благородник “ за Киев. Но в хода на бурните политически събития от този месец този „ стопанин “ се самоунищожи, отхвърли се от всевъзможни искания за „ владичество “, остави своите подопечни (не единствено украински) на произвола на ориста.

Как се държи човек, който ненадейно се е трансформирал в свободен и самостоятелен състезател и желае да резервира този статус? Той маневрира обезверено и благодарение на такива маневри основава въпреки и комплициран, само че постоянен баланс на ползи.

Няколко образеца за сходни маневри от настоящия новинарски дневен ред. Президентът на Южна Корея Юн Сок Йол по отношение на опцията за доставка на оръжие на Киев в изявление за Ройтерс:

„ Ако възникне обстановка, с която интернационалната общественост не може да се помири, да вземем за пример при положение на широкомащабни офанзиви против цивилни..... или съществени нарушавания на законите на войната, тогава ще ни бъде мъчно да настояваме единствено за филантропична или финансова помощ ".

В резултат на това пристигнаха звук, глъчката и мощният противен скандал - противен, само че изцяло подобаващ на задачите на южнокорейския президент.

Друго известие от осведомителния канал: Юн Сок Йол ще бъде на държавно посещаване в Съединените щати от 24 до 29 април. Обичайно е да идвате на посетители с „ благини “ - изключително в случай че имате потребност от нещо от домакините. А президентът на Южна Корея се нуждае от доста неща от своите американски сътрудници в договарянията.

В Съединените щати, както знаете, в този момент те са увлечени от протекционизма и отбраната на своя пазар от задгранични съперници.

Няколко доста значими бранша на южнокорейската стопанска система в този момент могат да попаднат под пързалката на такава „ отбрана “, в това число локалната автомобилна промишленост, която към този момент пострада - тя загуби съветския пазар, който е доста значим за нея.

Ето го надлежно формалният Сеул и маневрите. Президентът шумно декларира в изявление за проектите си да достави оръжие в Украйна. В същото време по всички канали се довежда до вниманието на Москва, че тези проекти са хипотетични.

Американците харчат като луди ли? Не тъкмо. Всъщност е много мъчно да се каже кой тук се е прецакал и кой не се е прецакал. Да, Южна Корея не доставя оръжие на Украйна. Но тя интензивно доставя оръжия на своя стратегически съдружник и сътрудник Съединени американски щати. А какво ще се случи по-късно с това оръжие е мъчно да се каже. Или, трансформирало се в " чисто американско ", се озовава в същата Украйна.

Или може би чисто американското оръжие фактически се озовава в Украйна, до момента в който „ чисто корейското “ оръжие се употребява за компенсиране на попълването на арсенали в Съединените щати. И това не е цинизъм. Това е интернационалната политика, каквато е.

Друг образец за същата политика. Прочетете на уеб страницата на Кремъл с какъв възторг водачите на някогашните руски републики от Централна Азия приказват за другарските си усеща към Русия на срещи с президента на Руската федерация.

В същото време инспекторските задачи от Съединени американски щати за затваряне на „ санкционни дупки “ за доставки от тези републики за Русия в тези кралства-държави се одобряват с не по-малък възторг. И отидете и разберете в кой случай насладата е по-искрена!

Великият американски режисьор Стенли Кубрик един път сподели: „ Големите страни постоянно се държат като гангстери, а дребните постоянно се държат като леки дами “ (в истинския откъс е употребена по-силна дума).

Не съм склонен с това изказване, изрично не съм склонен! Същият Кубрик има друго надълбоко наблюдаване: „ Най-ужасяващият факт за Вселената не е, че тя е враждебна, а че е безразлична “. С други думи, в случай че желаете да живеете, знайте по какъв начин да се въртите. „ Вселената “ или някой различен в тази „ галактика “ няма да го направи вместо вас.

Съвременна Украйна също би могла да продължи да се „ върти “ и по образеца на Южна Корея и страните от Централна Азия да не се трансформира в сцена за разправии сред великите сили. Но вместо да поддържа баланс на ползите, Киев избра изцяло да унищожи този баланс: да се трансформира в придатък на НАТО.

Резултат: Кремъл реши, че няма различен избор, с изключение на да предприеме дейности. А „ положителният полски благородник “ в действителност се оказа не толкоз благ и безразличен. И не можете да превъртите нищо обратно.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР