Полша е страна, която има над 500 километра граница, споделена

...
Полша е страна, която има над 500 километра граница, споделена
Коментари Харесай

3 години е срокът за въоръжаване на източния фланк на НАТО – полското разузнаване е категорично, че няма време

Полша е страна, която има над 500 километра граница, споделена с Украйна и все по-често се приготвя за най-лошия вероятен сюжет. С голям брой градове и приемането на близо 1 милион бежанци, поляците прибраха украинци и жертви на войната, когато първите бомби започнаха да падат в Киев.

В рамките на съвсем 2 години, полското разузнаване продължава да обръща внимание на всички съветски придвижвания и скоро показа изключително стеснителен отчет, за който най-вероятно всички ще се надяват, че ще остане единствено като отрицателна позиция. Източният фланк на НАТО ще разполага с тъкмо 3 години, с цел да се приготви за съветска офанзива, в случай че войната в Украйна реши да ескалира в друга посока. Джасек Сиевиера от Полското Национално бюро по сигурност показва, че източният блок би трябвало да бъде подготвен за война в идващите 6 до 10 години, а това ще бъде оптимистичният вид на прогнозата.

Източният фланк има едвам 3 години, с цел да се приготви за защита, преди да стартират провокациите. Сиевиера публично показва, че съветските оръжейни фабрики работят на 3 смени и възможностите да презаредят арсенала си е в границите на 3 години. Това е сигурен знак, че Русия има желание да продължи своето нахлуване. На прицел са по-малките страни като Естония, Литва и Латвия. Да не приказваме, че в последните няколко дни Владимир Путин публично заплаши Латвия, че няма да толерира отношението към руснаци във въпросната страна. Това е нормалната процедура, в случай че сте разглеждали съветския модел на държание за образуване на една военна интервенция.

Полските разузнавачи показват няколко много съществени казуса към днешна дата. Пентагона няколко пъти показва, че украинската контра-атака е закъсняла и с това е даден късмет на руснаците да засилят позициите си по фронта. Официални данни показват, че Русия е изгубила към 320 хиляди боеца, само че това не им пречи да създадат поредна готовност, с която да подсилят редиците си. На източния фронт се води окопна война, която кара украинците да се усещат забравени от Киев, въпреки и в множеството случаи да се стига до много съществени сражения и опазване на огневата линия.

Външният министър на Латвия публично показва, че Русия е подготвена да води война със запада и няма никакво желание да стопира, а в случай че това се случи, източният фланк ще е първият, който може да пострада. Габрилеус Ландсбергис няколко пъти припомня на своите сътрудници в Берлин, че помощта за Украйна е от витално значение, защото това е щитът към Европа, който пази мнозина от ескалация на войната. Пред всички е очебийно, че трите страни ще рухнат много бързо, в случай че нямат закрилата, на която НАТО се нарежда.

Ситуацията продължава да става изключително неприятна, когато Белият дом публично разгласи, че няма повече запаси и време, с цел да даде нужното оръжие, а конгресът занапред би трябвало да утвърди следващата инжекция от 111 милиарда $. На река Днепър се случва една от най-жестоките борби, която може да се преразкаже единствено от лириките на Данте като следващия кръг от пъкъла. Преминаването на реката е под непрекъснат огън. Реката е погълнала мъртви и от двете страни, само че сраженията не завършват.

Нито една от двете страни не може да направи забележителен пробив и все по-често има измерване на сили от двете страни на брега, само че нищо повече. Никой не знае каква е задачата на тази интервенция и позиция, което води до необикновен спад на морала. Зеленски продължава да е на мнение, че ще има опция да изтласка съветските сили на юг. Проблемът е, че Вашингтон предизвестява Зеленски за сходен сюжет още при започване на 2023 година и желязната прегръдка е царска тактика на съветските сили, които от много време водят тъкмо такива сражения.

Пентагонът няколко пъти също показва, че Украйна би трябвало да стартира своето нахлуване най-късно до април, преди да може Русия да върне своите позиции, само че Киев отхвърля това и упорства за по-качествено оръжие и подготовка, преди да стартира цялата интервенция.

През последните седмици се появиха отчети, че Путин има намерение да изпрати още 170 хиляди души на фронта и да усили армията си на към 1.3 милиона боеца. Украйна е изгубила към 70 хиляди души, в случай че се има вяра на приблизителните числа, само че самата страна отхвърля да приказва за своите загуби. Трите страни в източния фланк имат и различен проблем, през май стана ясно, че Сергей Шойгу е решил да даде зелена светлина за построяването на 12 нови военни бази, с които да има някаква отбрана от най-новите членки в НАТО – Финландия и Швеция. В момента би трябвало да разберем, че войната се води на безсилие, а не на популярност и чест. Страната, която първа отстъпи или към този момент не може да се оправи с воденето на война, публично ще изгуби.

За първи път се приказва за основаването на мобилизационен модел, който разрешава да се рекрутират задоволително бойци при потребност. Все още не е несъмнено по какъв начин ще продължи борбата и какво се чака в близко бъдеще, само че притеснителният факт е, че мнозина към този момент посочват евентуалната опасност от по-сериозна ескалация. Не би трябвало да забравяме, че една по-сериозна победа може да накара Руската федерация да си потърси шанса още веднъж, активирайки всички познати способи за хибридна война и за по-сериозно нахлуване, освен това отвън рамките на Украйна.

Украинското разузнаване подозира, че въпросната стъпка тук ще е обвързана със замразяването на войната и прекъсването на сражението за избран миг. Мнозина чакат да има пауза на сражението, а това крие до идващ противен миг – достигането на цялостна бойна мощ, която води до нови по-сериозни офанзиви през 2028 година Това е оня интервал, в който се отваря глътка въздух и този път не е несъмнено коя страна ще издържи на натиска.

Факт е, че въпросната война е била известна на мнозина и съвсем никой не е подкрепил украинските сили през цялото време, само че е реалност, че към този стадий има застиване на дейностите и превъоръжаване, само че по-важният въпрос е насочен към близкото бъдеще. Всеки ден, който се прекарва в окопи, не може да подсигурява по-сериозна агресия, когато времето и метеорологичните условия не играят в интерес на никого, краят продължава да се мести някъде напред в календара.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР