Полша би приветствала 50-процентно увеличение на броя на американските войски

...
Полша би приветствала 50-процентно увеличение на броя на американските войски
Коментари Харесай

Полша настоява за допълнителни американски войски в Европа

Полша би приветствала 50-процентно нарастване на броя на американските войски в Европа, споделя в оповестено през днешния ден изявление за немско издание водачът на ръководещата в страната партия. Това става в миг, когато Варшава приканва за по-строги наказания против Москва поради спора в Украйна.

Нашествието в Украйна, което съветският президент Владимир Путин назовава „ специфична военна интервенция “ за демилитаризиране на прилежащата й страна, породи страхове в страните от източния фланг на НАТО.

Алиансът отговори като усили наличието си в района и предишния месец разгласи обособяването на четири нови многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия.

„ Полша би била удовлетворена, в случай че американците усилят наличието си в Европа от актуалните 100 000 бойци до 150 000 в бъдеще поради възходящата настъпателност на Русия, сподели Ярослав Качински.

От тях, 75 000 бойци би трябвало да бъдат ситуирани по източния фланг; т.е. по границата с Русия; а 50 000 бойци – в балтийските републики и в Полша, сподели Качински в изявлението си, оповестено също на уеб страницата на ръководещата партия „ Право и правдивост “.

Качински сподели още, че Полша би трябвало да е „ отворена “ към това на територията на страната да има нуклеарни оръжия, само че посочи, че това не е нещо, което сега се обмисля.

Преди съветското навлизане в Украйна в Европа имаше към 80 000 американски бойци.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР