Половия контакт е начин за удоволствие и продължаване на човешката

...
Половия контакт е начин за удоволствие и продължаване на човешката
Коментари Харесай

Здравословните ползи от интимността

Половия контакт е метод за наслаждение и продължение на човешката раса. Той облекчава напрежението и понижава паниката, само че също по този начин от него има и доста други здравословни изгоди. Доказано е, че интимният контакт въздейства върху метода, по който действа останалата част от тялото ни.

 

Ето и някои от здравословните изгоди от интимността 

 

Помага за поддържането на форма

Последните изследвания демонстрират, че той може да има резултат върху това какъв брой ядем и какъв брой добре действа сърцето ни. Интимността е измежду най-ефективните способи за изгаряне на калории, като проучванията сочат, че с помощта на него апетитът понижава. Самата физическа активност, която се прави, също оказва помощ за поддържането на положителната форма.

Регулира кръвното налягане

Друго изследване сочи, че дамите, които имат удовлетворяващ сексуален контакт в по-късен стадий от живота си, могат да бъдат по-добре предпазени от риска да имат високо кръвно налягане. Много от резултатите върху тялото в действителност са свързани с метода, по който това развлечение въздейства върху мозъчната активност и освобождението на хормони в централната нервна система.

Стимулира мозъка

Доказано е, че както за мъжете, по този начин и за дамите, половата стимулация и задоволство усилват интензивността на мозъчните мрежи, свързани с болката и прочувствените положения. Някои учени даже съпоставят секса с други стимуланти със мощно деяние като опиатите и алкохола, защото имат сходно въздействие. Според някои проучвания пък резултатът, който има върху мозъка половото взаимоотношение, може да бъде реализиран единствено със слушането на приятна музика или танцуването на обичана ария.

Влияе на настроението

Половият контакт може да повлияе и на вашето въодушевление. Обикновено това става в позитивна посока, само че от време на време резултатът може да бъде и не подобен, какво ни се желае. След него от време на време може да усещаме, че ежедневният стрес, на който постоянно сме подложени, ни въздейства по-малко поради освобождението на хормон, наименуван окситоцин. По-високите му равнища могат да ни накарат да се усещаме по-спокойни, защото изследванията означават, че той може да компенсира резултатите на кортизола – хормона, обвързван с нараснало положение на стрес. Окситоцинът освен ни прави по-спокойни, само че и потиска възприятието ни за болежка. Проучване демонстрира, че този хормон може да облекчи главоболието при хора, при които това е хронично положение.

Все отново при част от мъжете и дамите, въпреки и по-малка, след сексуален контакт се регистрира повреждане на настроението. Причините за това нормално са самостоятелни и не са толкоз научно потвърдени, само че се счита, че може да се дължи на несъответствуващ сътрудник, зараза, минали травматични събития или болежка, която най-често изпитват дамите.

Подобрява съня

Сънят също се въздейства от ласките в леглото, като тук още веднъж са намесени хормоните. Някои от тях играят основна роля за положителния сън, до момента в който както към този момент споменахме, други работят успокояващо на нервната система и понижават равнищата на напрежението. Всички знаем какъв брой е мъчно да заспите, когато сте имали претрупан ден в офиса, скарали сте се с непосредствен човек, обезпокоени сте или просто напрежението ви е пристигнало допълнително.

Засилва паметта

Изследвания сочат, че хората, които водят постоянен сексуален живот в по-зряла възраст, имат по-добра памет и централизация. Тези резултати още веднъж се дължат на действието на хормони, които са повлияни от половия акт.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР