Половината от испанското население (49,3%) живее на границата на възможностите

...
Половината от испанското население (49,3%) живее на границата на възможностите
Коментари Харесай

Испанците стават все по-беди и по-разделени, сочи доклад

Половината от испанското население (49,3%) живее на границата на опциите си, без още да се е възстановило от рецесията от 2008 година, и не е готово да се изправи пред нова криза. През последните години се сътвори нов профил на бедността и измежду бедните хора има от ден на ден деца, юноши, хора с висше обучение и служащи, които се трансфораха в най-голямата група небогати хора, оповестява БГНЕС, базирайки се на испанската национална телевизия RTVE.
Това са някои от главните изводи от десетия отчет за Хора в риск от беднотия и обществено изключване за положението на бедността, направен от Европейската мрежа за битка с бедността и общественото изключване в Испания. Проучването дава нови данни, които " слагат под въпрос действителните усъвършенствания в изискванията на живот, създадени с хипотетичното излизане от рецесията ", съобщи Карлос Сусия - президент на европейската организация. Последните данни от отчета от 2019 година демонстрира леко усъвършенстване, по отношение на миналата година. Представя се и неуспехът на тактиката „ Европа 2020 “ - проект, утвърден преди 10 години. Неговата цел е да понижи броя на бедните европейци под 25%. „ Няма триумф, Испания е една от страните, съдействали това да не бъде реализирано “, подлага на критика Сусия.
 Всеки пети испанец живее на прага на бедността Всеки пети испанец живее на прага на бедността
Икономическата рецесия продължава ден след ден да основава компликации на фамилиите в Испания, където всеки пети човек живее под прага,...
Миналата година към 11,8 милиона живееха в беднотия, което е 25,3% от испанското население. Въпреки че през последните пет години се следи наклонност на спад, Сусия предизвести, че „ всички групи от популацията имат по-ниски действителни приходи, в сравнение с през 2008 година и най-уязвимият бранш е в по-лошо състояние от останалите “. Съществуват също доказателства за разлика сред половете, която се е нараснала единствено през последното десетилетие.  Разделението е и териториално: самостоятелните области на север от Мадрид поддържат ниски равнища на беднотия, „ изцяло съвместими с тези на най-напредналите европейски страни “. Това е под 25%, с най-малко 11,7% в Навара, до момента в който броят се повишава на юг, достигайки 37,7% беднотия в Андалусия или Естремадура.
е на дъното на Европа в битката против бедността и единствено страни като България, Румъния, Гърция или Италия я надминават по степен на обществено изключване. Докладът приканва за незабавни дейности в подтекста на новата рецесия, за разлика от направеното в предходната. След десетилетие на рецесия и неравномерно възобновяване, " има освен повче небогати хора, само че и по-бедни ", съгласно Сусия. За да се предотврати задълбочаването на тази наклонност, Европейската мрежа против бедността изиска да се запазят към този момент настоящите ограничения за битка с бедността, които " би трябвало да бъдат засилени ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР