Положително оцени депутатката и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела

...
Положително оцени депутатката и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела
Коментари Харесай

Дариткова е за предложението на Пеевски за ДДС

Положително оцени депутатката и ръководител на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова предлагането на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски за понижаване на Данък добавена стойност за самун и медикаменти. " Смятам, че тематиката при изискване, че има толкоз огромна поддръжка при двете опозиционни партии, би следвало да бъде прегледана ", сподели Дариткова в изявление за Българска национална телевизия.

Тя добави, че по въпроса преди всичко би трябвало да се чуят специалистите, които да обяснят какъв би бил рискът за обществените заплащания при едно такова понижаване на ставката на Данък добавена стойност.

За отдръпването на Цветанов от всички постове в ГЕРБ, Дариткова разяснява, че съгласно нея тематиката би трябвало да бъде затворена. " Оставката е реалност. Оценката е дадена от господин Борисов. Оттук нататък всеки поема своите задължения ", разяснява тя. Дариткова добави, че има вяра, че Цветан Цветанов няма да се обърне против партията, тъй като " е приел вечно концепцията ГЕРБ и няма да изневери на тази концепция ".

Партиите не са забелязали разликата в дотациите. " Със дотацията на политическите партии се получи неопределено използване на наредбите на закона ", разяснява Дариткова. Тя добави, че гласуваната през днешния ден в комисия законодателна смяна дефинира ясно и тъкмо какви са уговорките за погашение на дотации на политическите партии и по какъв начин ще бъдат възобновени надвзетите средства, които са към 14,5 милиона лв..

Според Дариткова партиите не са забелязали, че са получили повече средства към дотацията си, тъй като " никой не е тръгнал да пресмята " и добави, че рецензиите на Българска социалистическа партия и настояването на оставки е неточно, тъй като и те са получили дотация. Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание е било неточност, която е била регистрирана и от техните гласоподаватели на европейските избори. Дариткова сподели, че се надява Българска социалистическа партия още веднъж да се трансфорат " в тази мощна съпротива, която познавахме преди напускането им на Народното събрание ". Според нея е значимо да се чуват и други гледни точки в Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР