Положителна проба за болестта Африканска чума е установена и при

...
Положителна проба за болестта Африканска чума е установена и при
Коментари Харесай

Африканска чума по свинете и в софийското село Желява


Положителна проба за заболяването Африканска чума е открита и при свинете в село Желява. Това заяви доктор Димитър Рачев от ОДБХ-София област.

Според изпълняваните ограничения от Българската организация по сигурност на храните следва в 20-километровата зона всички свине да бъдат умъртвени.

Очаква се издаването на заповед за съставяне на комисия и започване на обходи за констатиране на съществуване на живи свине, които ще бъдат наложително умъртвени и загробени.

От общината в Елин Пелин умоляват всички стопани, които до през днешния ден са заклали своите животни, да подадат информация до кметовете на обитаемоте места и общината в гр. Елин Пелин, за правене на лист. На съображение на тези описи ще бъдат отпускани средства за обезпаразитяване на местата, за развъждане на животни. Средствата ще бъдат отпускани от държавния бюджет, а не от Община Елин Пелин.

От там припомнят, че при определяне на анормално, нетипично държание на животно, всеки собственик е длъжен да уведоми ветеринарния доктор или основен контрольор, отдел опазване на здравето на животните, към ОДБХ – София област – доктор Димитър Рачев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР