Положението с епидемията от COVID-19 в Индонезия, която е на

...
Положението с епидемията от COVID-19 в Индонезия, която е на
Коментари Харесай

Индонезия и COVID-19: Затварят улици, за да може хората да не излизат от вкъщи

Положението с епидемията от COVID-19 в Индонезия, която е на четвърто място по население в света, е едно от най-тежките в Азия. През последните десетина дни беше регистриран растеж на новите случаите. В петък те бяха 25 830, а смъртните случаи за 24 часа - 539.

„ Патрулираме на 21 места, където нормално има тълпи “, сподели Истионо, началник на националната пътна полиция. „ Там, където има улични сергии и кафенета, улициците ще бъдат затворени, може би от към 18:00. до 4 часа сутринта ” - посочи той.

Влизащите в действие от 3 юли по-строги ограничения - инспекции на основанията за пътешестване, затваряне на заведения за хранене и някои работни места, избрани като " несъществени " в сегашната обстановка, възбрана на спортни действия навън - ще важат до 20 юли, само че е допустимо да бъдат удължени, в случай че епидемиологичната конюнктура не се усъвършенства.

Повече от 21 000 полицейски чиновници, както и военни, ще се насочат към най-гъсто популации остров в Индонезия Ява и туристическия курорт Бали, с цел да обезпечат спазването на новите правила, добави представителят на полицията.

Полицията ще организира случайни проби и ще постанова полицейски час.

Ваксинираните пасажери с негативен тест, обаче ще имат право да пътуват на дълги дистанции.

Болниците в Ява са претрупани поради бързото разпространяване на разновидността Делта. Индонезия ще получи ваксини, дарени ѝ от чужбина, с цел да се форсира имунизационната акция. Досега страната разчиташе основно на китайската ваксина " Синовак ". Целта е до януари да бъдат имунизирани 181,5 милиона души, само че към този момент са имунизирани единствено 7,6 на 100 от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР