Положението е катастрофална, като болницата има натрупани огромни задължения –

...
Положението е катастрофална, като болницата има натрупани огромни задължения –
Коментари Харесай

Д-р Оскар: Александровска има милиони дълг, всеки ден плаща 15 000 лв. лихва

Положението е пагубна, като болничното заведение има насъбрани големи отговорности – няколко милиона, като всеки ден би трябвало да изплаща 15 000 лв. рента. Това разкри доктор Александър Оскар, който разяснява тежкото състояние, в което е изпаднала „ Александровска “ болница.

Той уточни, че лекарите поставят големи старания, с цел да бъдат в интерес на пациентите, както и да не допуснем прекъсването на лечебния развой в болничното заведение. Нуждата от поддръжка на страната обаче е доста огромна.

По думите му материалната база на болничното заведение е разпръсната на огромна територия, някои от клиниките са с тежки провали от времето, където са поместени основни отделения. Например клиниката по пропадефтика, за която са платени 600 000 лв., там ремонт не е изработен.

Това не е елементарна болница, а и най-голямата база към Медицинския университет, тук се образоват стотици студенти. Затова няма по какъв начин страната да не подкрепи финансово, само че и дълготрайно този храм на медицината и образованието в България, посочи доктор Оскар.

Той означи, че огромна част от проблемите са унаследени от предишното ръководство, само че към сегашния миг настоящето управление не може да бъде упрекнато, че не прави нищо, с цел да се вземат решение насъбраните проблеми.

На финала на диалога доктор Оскар акцентира, че болничното заведение към този момент е на плюс, тъй като има воля на сътрудниците му в болничното заведение да се промени обстановката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР