Полицията в Русия е задържала над 1000 души по време

...
Полицията в Русия е задържала над 1000 души по време
Коментари Харесай

Над 1000 души са задържани в 47 града на Русия при протести срещу действията в Украйна

Полицията в Русия е задържала над 1000 души по време на демонстрации през днешния ден, извършени в редица градове на страната. Това заяви организацията ОВД-Инфо, която следи за арестите на хора в Русия по политически аргументи, съобщи Ройтерс.

В ранните часове на днешното денонощие въоръжените сили на Русия започнаха огромна бойна интервенция по суша, море и въздух против Украйна. Протести против тези съветски дейности е имало в 47 града в Русия. Повече от половината от задържаните през днешния ден в Русия са били арестувани по време на проява на Пушкинския площад в центъра на Москва, добавя Франс прес.



Руските управляващи дадоха обещание през днешния ден да вземат ограничения против всички проведени без позволение митинги в страната, ориентирани против войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Министерството на вътрешните работи, прокуратурата и следствието предизвестиха руснаците да не провеждат протестни акции.

Следственият комитет акцентира, че участниците в конфликти или манифестации, свързани с " напрегнатата външнополитическа обстановка " може да станат обект на наказателно гонене. " Припомняме ви, че апелите за присъединяване и самото присъединяване в сходни неразрешени дейности водят до тежки правосъдни последици ", гласи предизвестието.



Прокуратурата от своя страна съобщи, че е отправила предизвестия на лицата, подтикващи към присъединяване в протестни дейности против войната в Украйна.

Вътрешното министерство предизвести, че сходни събирания биха били неоторизирани и полицията " ще вземе всички нужни ограничения за гарантиране на публичния ред ".

 Стопкадър YouTube

Акаунти в обществените мрежи приканиха за антивоенни митинги в Москва и Санкт Петербург довечера.

Протести против съветските дейности в Украйна имаше и на разнообразни места по света - от Берлин и Париж до Варшава и Истанбул, обобщава Франс прес. Протести имаше в Бейрут, в Токио, в градове на Австралия, изброява организацията и показва и, че в София също е имало проява, при която стотина протестиращи са се събрали пред съветското посолство, показва френската организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР