Полицията в Нигерия откри сграда в град Ригаса, където най-малко

...
Полицията в Нигерия откри сграда в град Ригаса, където най-малко
Коментари Харесай

Спасиха 300 деца, оковани за секс роби от къща на ужасите

Полицията в Нигерия откри постройка в град Ригаса, където минимум 300 души, най-вече деца, са държани оковани с вериги, насилвани са полово, измъчвани са и са оставени да гладуват. Жертвите са от Буркина Фасо, Мали и други африкански страни, оповестява „ Сахара Рипортърс “.
Бело Хамза, който е прекарал три месеца в окови в къщата на ужасите, споделя пред публицисти: „ Приеха ме да изучавам приложна математика, само че ето ме окован. Те настояват, че ни учат на Корана и на исляма, само че вършат доста неща там. Подлагат младите на хомосексуални дейности.Това би трябвало да е ислямски център, само че опитите да се избяга от там се санкционират сурово. Те връзват хората и ги провесват от тавана.
Хомосексуалните дейности, обаче, не се санкционират. Докато бях там един умря от изтезанията, а други умряха поради влошено здраве. Дават ни доста малко храна и ядем единствено два пъти дневно – в 11 и в 22 часа. Аз съм фамилен човек, имам отговорности, само че съм окован тук и не знам какво става със фамилията ми “. Началникът на полицията в щата Кадуна изясни: „ Получихме информация, че там става нещо неправилно.Затова изпратих чиновници да ревизират. Открихме, че това не е нито център за рехабилитация, нито ислямско учебно заведение. Можете да видите с очите си – дребни деца, някои доведени от прилежащи страни като Буркина Фасо и Мали, други от цяла Нигерия. Повечето от тях са оковани. Тези хора са били използвани, дехуманизирани. Можете да го видите с очите си. Човекът, който ръководи този дом, твърди, че родителите са довели децата си за рехабилитация “.
Той се закани още, че се разкрие кой стои зад този „ център “ и виновниците ще бъдат изправени пред съда. Децата са евакуирани и отведени в полицейския сектор, където служителите на реда ще търсят връзка с родителите им, с цел да ги приберат. Собственикът на „ центъра “ твърди, че всички обвинявания за мъчение, хомосексуализъм и държане в плен са подправени. Децата, които били с вериги, били единствено „ най-упоритите “, които се опитвали да избягат. „ Не вършим нищо друго тук, с изключение на да учим хората на ислям. Те не вършат нищо, единствено рецитират Корана, молят се и почитат господ “, съобщи Малам.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР