Полицията в Нидерландия разкри скривалище на кетамин за десетки милиони

...
Полицията в Нидерландия разкри скривалище на кетамин за десетки милиони
Коментари Харесай

Полицията в Нидерландия иззе кетамин за €55 млн.

Полицията в Нидерландия разкри укритие на кетамин за десетки милиони евро. Това съобщи БиБиСи. Криминалистите разкрили десетки кутии, съдържащи два тона от опиата, в колиба, близо до Амстердам.

Арестуван е 55-годишен мъж, който живеел в парцела. Според законите в страната кетаминът не е противозаконен, само че не може да се търгува или съхранява без регистрация. Търговията без регистрация носи оптимално наказване от шест години отнемане от независимост.

Полицията прави оценка откритата дрога на 55 милиона евро. От ведомството разясниха, че това е най-голямото количество кетамин, откривано в миналото в Нидерландия. На мястото е намерено малко количество тежки опиати. Дрогата е иззета и унищожена.

Обширната транспортна мрежа на Холандия, нейните меки закони и санкции за опиатите, както и близостта й до редица доходоносни пазари, сътвориха център за преуспяване на търговията с опиати.

Кетаминът постоянно се разказва като " опиат за празненство " заради халюциногенните му резултати. Може да аргументи съществени увреждания на тялото. Понякога се употребява от лекарите като анестетик, седативно и болкоуспокояващо средство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР