Полицията в Хонконг съобщи, че 148 души са били арестувани

...
Полицията в Хонконг съобщи, че 148 души са били арестувани
Коментари Харесай

Стотици арести на протестиращи в Хонконг

Полицията в Хонконг заяви, че 148 души са били задържани по време на борби с протестиращи предния ден, което е най-големият брой арестувани за ден, откогато преди два месеца започнаха огромните продемократични митинги, съобщи БГНЕС.

„ По време на интервенцията през вчерашния ден полицията арестува 148 души, измежду които 95 мъже и 53 дами, на възраст сред 13 и 63 години ", се споделя в полицейско изказване.

В понеделник сутринта несъгласните със законопроекта за екстрадиция сковаха всички транспортни връзки в Хонконг, в това число придвижването на експресните влакове за интернационалното летище. Малко по-късно в седем региона на града стартира акция на гражданско непокорство. Успоредно с митингите се организира и стачка на 500 000 чиновници от бизнессектора. Към нея се причислиха авиодиспечерите и представителите на киноиндустрията и културните институции.

Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разгони стачкуващите, които обкръжиха един полицейски сектор и започнаха да хвърлят камъни по чиновниците на реда. Протестите и конфликтите със силите на реда не престават в целия град. Хиляди стачкуващи са завладяли пътищата и мостовете и на процедура са блокирали автомобилния превоз.

Масовите митинги в Хонконг не стихват към този момент втори месец. През последните две седмици те са съпроводени с яростни конфликти сред стачкуващите и силите на реда.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР